Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κίνα: Νέα πυρκαγιά στο νότιο Πεκίνο στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους
Κίνα: Νέα πυρκαγιά στο νότιο Πεκίνο στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους

Κίνα: Νέα πυρκαγιά στο νότιο Πεκίνο στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους

Άλλη μι πυρκγιά σε μια συνοικία στο νότιο τμήμα του υ, της πρωτεύουσας της Κίνας, στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι αρχές, μόλις μερικές εβδομάδες έπειτα από άλλη μια πολύνεκρη πυρκαγιά που έγινε αφορμή για μια εκστρατεία συλλήψεων εσωτερικών μεταναστών εργαζομένων, προκαλώντας οργή.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωσή της ότι η φωτιά σε ένα σπίτι στη συνοικία Μπαϊτσιανγκζί προκλήθηκε από ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο. Κατά την ίδια πηγή, άλλοι οκτώ άνθρωποι διακομίστηκαν σε .

Ο δήμος του υ εξαπέλυσε μια «ειδική επιχείρηση» διάρκειας 40 ημερών για την πάταξη των παραβάσεων των κανόνων ς και του κανονισμού ς κτιρίων τον περασμένο μήνα, έπειτα από μια πυρκαγιά τη 18η Νοεμβρίου σε άλλη συνοικία του νότιου Πεκίνου που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άνθρωποι, σχεδόν όλοι τους μετανάστες ερ.

Η επιχείρηση αυτή ανάγκασε χιλιάδες εσωτερικούς μετανάστες να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, πυροδοτώντας ασυνήθιστα ευθείες επικρίσεις εναντίον των δημοτικών αρχών, που ορισμένοι θεώρησαν πως στοχοθέτησαν τα ευάλωτα, κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις οργής, ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κομμουνιστικού κόμματος στο Πεκίνο, ο Κάι Τσι, επισκέφθηκε μετανάστες εργάτες και τους διαβεβαίωσε ότι η πόλη δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει χωρίς την πολύτιμη, σκληρή δουλειά τους, όπως έγραψε η επίσημη εφ Ημερησία του Πεκίνου στο σημερινό της φύλλο.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση