Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κίνα: Εκατοντάδες αγνούμενοι σε ναυάγιο τουριστικού πλοίου
Κίνα: Εκατοντάδες αγνούμενοι σε ναυάγιο τουριστικού πλοίου

Κίνα: Εκατοντάδες αγνούμενοι σε ναυάγιο τουριστικού πλοίου

Επιβατικό πλοίο με 458 άτομα, κυρίως ηλικιωμέ τουρίστες, βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ της ς το βράδυ της ς, κατά τη διάρκεια καταιγίδας, και σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, μόλις 13 άτομα έχουν διασωθεί σε μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στην Ανατολική Ασία μετά την βύθιση του πλοίου της ότιας Κορέας πέρσι στο Σεούλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτική τραγωδία σημειώθηκε σε σημείο του ποταμού στο οποίο το βάθος ανέρχεται σε περίπου 15 μέτρα.

Οι κινεζικές αρχές συνέλα και ανακρίνουν τον καπετάνιο και επικεφαλής μηχανικό του πλοίου, ενώ σύμφωνα με την επίσημη Hubei Daily, πέντε σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με κρατικά μέσα επτά άνθρωποι κολύμπησαν μέχρι την όχθη και ζήτησαν βοήθεια. Εκατοντάδες ένοπλοι αστυ και στρατιωτικοί βρίσκονται στο σημείο με πάνω από σκάφοι και δύτες να μετέχουν στις έρευνες και στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται την διοίκηση πλοήγησης του ποταμού, αυτοί που διασώθηκαν είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα μετά τον εγκλωβισμό του σε κάτι που περιέγραψαν ως έναν ξαφνικό «ανεμοστρόβιλο».

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 406 τουρίστες, με ηλικίες περίπου από 50 έως 80, που αποτελούσαν ένα γκρουπ από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης, και 47 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας People's Daily.

Σύμφωνα με το κρατικό , το πλοίο βυθίστηκε σε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου. Το πρακτορείο Σινχουά είπε ότι ο αριθμός των διασωθέντων έφτασε τους 20, ενώ το People's Daily είπε ότι επτά άτομα είχαν κολυμπήσει στην ακτή να ζητήσουν βοήθεια.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση