Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Κίνα: 91 αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης
Κίνα: 91 αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης

Κίνα: 91 αγνοούμενοι από κατολίσθηση βιομηχανικής λάσπης

Ενενηνταένα άτομα αγνοούνται μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου σωρού από βιομηχανική λάσπη στην την Κυριακή, η οποία ισοπέδωσε 33 κτίρια θάβοντας πολλά από αυτά κάτω από χώμα.

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα για το βιομηχανικό στη νότια πόλη Σενζέν, το οποίο έγινε τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν, οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, στοιχίζοντας την ζωή τουλάχιστον 160 ατόμων.

Το δυστύχημα έγινε όταν ένας σωρός από λάσπη έπεσε πάνω σε πολυόρωφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκι Χενγκτάγιου, στην βορειοδυτική νέα επαρχία Γκουανμίνγκ την Κυριακή το πρωί, τα οποία ενώ κατέρρεαν έστελναν ποτάμια χώματος στον αέρα.

Η κατολίσθηση οφείλεται στην συσσώρευση λάσπης που έμεινε από κατασκευές στην περιοχή, είπε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη του.

Τμήμα του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της Κίνας που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό κομμάτι της χώρας και που βρίσκεται στην περιοχή εξερράγη, είπε το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας (CCTV).

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από όλες τις τοπικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στη . Μεταξύ άλλων στην περιοχή βρίσκονται 500 πυροσβέστες και 30 για να βρουν τυχόν . Εκατοντάδες άτομα σε σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα από τα ερείπια για να βρουν , καθώς η κατολίσθηση έχει καλύψει πολλά κτίρια με ένα παχύ στρώμα λάσπης.

Από τα κτίρια που καταστράφηκαν, 14 ήταν , 13 γραφεία και 3 ξενώνες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αθ.Λιούπης: Εξασφάλιση δικτύου υψηλής ταχύτητας στις “Λευκές Περιοχές” της Μαγνησίας - https://t.co/HTa5LMR5wU… -

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δασικές περιοχές της #ΠΕΜΣ #ΠΕΜΣ - https://t.co/Z1GvKY2EnK -

  • Πληρώνονται οι σιτοπαραγωγοί από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου - https://t.co/aNQkyfrPPV… -

"Αλιεύοντας" την είδηση