Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κύμα επιθέσεων με νεκρούς και τραυματίες στην Τουρκία
Κύμα επιθέσεων με νεκρούς και τραυματίες στην Τουρκία

Κύμα επιθέσεων με νεκρούς και τραυματίες στην Τουρκία

Δύο άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Κωνσταντινούπολη και τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σ' ένα κύμα χωριστών επιθέσεων εναντίον τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, εβδομάδες αφότου η Άγκυρα άρχισε κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, των Κούρδων και μαχητών της άκρας αριστεράς.

Η Τουρκία, χ μέλος του ΝΑΤΟ, βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού από τον περασμένο μήνα που άρχισε τον συγχρονισμένο πόλεμό της εναντίον της ς, που περιλαμβάνει αεροπορικές επιδρομές εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Συνέλαβε επίσης εκατοντάδες υπόπτους μέσα στην επικράτειά της.

Αστυνομικοί οπλισμένοι με αυτόματα όπλα απέκλεισαν ς γύρω από το αμερικανικό προξενείο στη συνοικία Σαριγέρ, στο ευρωπαϊκό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε εκεί.

Ο Αχμέτ Ακτσάι, ένας κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι μία από τις πυροβόλησε τέσσερις ή πέντε φορές εναντίον των αστυνομικών και μελών της ασφάλειας του προξενείου.

“Οι φώναζαν, ‘ρίξε την τσάντα σου, ρίξε την τσάντα σου'. Και η γυναίκα έλεγε ‘δεν θα παραδοθώ'”, αφηγήθηκε ο Ακτσάι.

“Η αστυνομία την προειδοποίησε και πάλι: ‘Ρίξε την τσάντα σου ή θα σε πυροβολήσουμε' και η γυναίκα είπε, ‘πυροβολήστε΄”.

Μία από τις δύο γυναίκες συνελήφθη αργότερα τραυματισμένη, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως η τραυματισμένη γυναίκα είναι ηλικίας 51 ετών και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης ως μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), η οποία είναι σφόδρα αντιαμερικανική και έχει περιληφθεί από τις ΗΠΑ και την Τουρκία στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως το ανέλαβε στον ιστότοπό του την ευθύνη για την επίθεση και υποσχέθηκε πως “ο αγώνας θα συνεχισθεί έως ότου ο ιμπεριαλισμός και οι συνεργάτες του εγκαταλείψουν τη χ μας και κάθε εκατοστό του εδάφους μας απελευθερωθεί από τις αμερικανικές βάσεις”.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση