Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κίεβο: Συγκρούσεις εξαιτίας της εκχώρησης αυτονομίας στις φιλορωσικές περιοχές
Κίεβο: Συγκρούσεις εξαιτίας της εκχώρησης αυτονομίας στις φιλορωσικές περιοχές

Κίεβο: Συγκρούσεις εξαιτίας της εκχώρησης αυτονομίας στις φιλορωσικές περιοχές

Τουλάχιστον 90 μέλη των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο στη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την , σε πρώτη ανάγνωση, ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου που αποδίδει μεγαλύτερη αυτονομία στις φιλορωσικές ανατολικές περιοχές της χς, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Περίπου 90 άνθρωποι τραυματίσθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο», έγραψε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, κατηγορώντας τους εθνικιστές του κόμματος Σβόμποντα ότι εκτόξευσαν «πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

ωρίτερα, η Εθνοφρουρά που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών και αποτελείται κυρίως από που αποτελούσαν τμήμα των πολιτοφυλακών αυτοάμυνας του Μεϊντάν, του φιλοευρωπαϊκού κινήματος αμφισβήτησης που κατεστάλη βίαια τον Φεβρουάριο του 2014, είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 50 μέλη της τραυματίστηκαν, τα τέσσερα από τα οποία σοβαρά.

Συνολικά 265 βουλευτές, όταν ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών είναι 226, ψήφισαν υπέρ της ς για μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές της χς σε μια θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία βουλευτές που αντιτίθενται στο νόμου, το οποίο θεωρούν “αντι-ουκρανικό” και “φιλο-Πουτινικό”, απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβουλευτικό βήμα φωνάζοντας “τροπή!”.

Κατά την έξοδο από το κοινοβούλιο, διαδηλωτές εκτόξευσαν καπνογόνες χειροβομβίδες προκαλώντας σύννεφα μαύρου και λευκού καπνού μπροστά από το κοινοβούλιο και χρησιμοποιήθηκαν και από τα δύο στρατόπεδα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση