Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα
Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα

Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα

Η πρωτοκαθεδρία του Λαϊκού Κόμματος στην ισπανική διευρύνεται, σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρο του ινστιτούτου CIS, χωρίς, ωστόσο, το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει επαρκείς δυνάμεις προκειμένου να κυβερνήσει χωρίς συμμάχους. Το πολιτικό φθινόπωρο είναι απρόβλεπτο για τη χ, καθώς η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτιμά κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και στο Ποδέμος, παρότι το τελευταίο υποχωρεί κατά 0,8 μονάδες.

Οι του CIS

Το βαρόμετρο CIS καταγράφει άνοδο κατά 2,5 μονάδες του Λαϊκού Κόμματος, φέρνοντάς το στο 28,2%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα παραμένει ουσιαστικά στάσιμο στο 24,9%. Το αριστερό Ποδέμος υποχωρεί ελαφρά στο 15,7%, ενώ το φιλελεύθερο Θιουδαδάνος πέφτει 2,5 μονάδες και αγγίζει το 11%. Το βαρόμετρο καταγράφει ως κυριότερη ανησυχία των Ισπανών την (78,8%, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο), με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη κυριότερη ανησυχία, που είναι η διαφθορά, για την οποία δηλώνει ότι ανησυχεί το 43,7%.

Παρά τα σημάδια αναθέρμανσης της ισπανικής ς, η παραμένει στο 22,4%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της Ευρωζώνης μετά την Ελλάδα, ενώ οι όροι για τους έχοντες εργασία έχουν επιδεινωθεί.

«Κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στους , δηλαδή βγάζουμε την Ισπανία από την κρίση», δήλωσε ο αρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Φερνάντεθ Μαρίνεθ. Η του CIS διενεργήθηκε στο διάστημα από 1η ώς και 9η Ιουλίου, συμπίπτοντας με την ανακοίνωση του στις 2 Ιουλίου για περικοπές φόρων και για ανάπτυξη 3,3% για τη φετινή χρονιά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση