Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα
Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα

Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ισπανικό Λαϊκό Κόμμα

Η πρωτοκαθεδρία του Λαϊκού Κόμματος στην ισπανική πολιτική διευρύνεται, σύμφωνα με το τελευταίο βαρόμετρο του ινστιτούτου CIS, χωρίς, ωστόσο, το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει επαρκείς δυνάμεις προκειμένου να κυβερνήσει χωρίς συμμάχους. Το πολιτικό φθινόπωρο είναι απρόβλεπτο για τη χώρα, καθώς η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προτιμά κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και στο Ποδέμος, παρότι το τελευταίο υποχωρεί κατά 0,8 μονάδες.

Οι μετρήσεις του CIS

Το βαρόμετρο CIS καταγράφει άνοδο κατά 2,5 μονάδες του Λαϊκού Κόμματος, φέρνοντάς το στο 28,2%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα παραμένει ουσιαστικά στάσιμο στο 24,9%. Το αριστερό Ποδέμος υποχωρεί ελαφρά στο 15,7%, ενώ το φιλελεύθερο Θιουδαδάνος πέφτει 2,5 μονάδες και αγγίζει το 11%. Το βαρόμετρο καταγράφει ως κυριότερη ανησυχία των Ισπανών την ανεργία (78,8%, ποσοστό ελαφρώς αυξημένο), με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη κυριότερη ανησυχία, που είναι η διαφθορά, για την οποία δηλώνει ότι ανησυχεί το 43,7%.

Παρά τα σημάδια αναθέρμανσης της ισπανικής οικονομίας, η ανεργία παραμένει στο 22,4%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της Ευρωζώνης μετά την Ελλάδα, ενώ οι όροι για τους έχοντες εργασία έχουν επιδεινωθεί.

«Κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στους πολίτες, δηλαδή βγάζουμε την από την κρίση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Φερνάντεθ Μαρίνεθ. Η έρευνα του CIS διενεργήθηκε στο διάστημα από 1η ώς και 9η Ιουλίου, συμπίπτοντας με την ανακοίνωση του Ραχόι στις 2 Ιουλίου για περικοπές φόρων και για ανάπτυξη 3,3% για τη φετινή χρονιά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση