Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κεκλεισμένων των θυρών η λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στο Βατικανό ενώ ξεκινά το Πάσχα των Καθολικών
Κεκλεισμένων των θυρών η λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στο Βατικανό ενώ ξεκινά το Πάσχα των Καθολικών

Κεκλεισμένων των θυρών η λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων στο Βατικανό ενώ ξεκινά το Πάσχα των Καθολικών

O τέλεσε σήμερα τη λειτουργία της ς των Βαΐων στην άδεια του Αγίου Πέτρου, ενώ ξεκινά  το των Καθολικών.

Η ετοιμάζεται να γιορτάζει, τρόπος του λέγειν, ενα «μαύρο » καθώς – σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό – θρηνεί 15.362 νεκρούς ενώ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην χώρα είναι 124.632.

Στη λειτουργία, στην οποία συμμετέχει συνήθως δεκάδες χιλιάδες κόσμου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αυτήν την φορά παρέστησαν καμιά 20αριά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων κάποιοι ιερείς, μοναχές και μια χορωδία, όλοι τους τηρώντας το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Η συμβολική πομπή έγινε για λίγα μόλις μέτρα.

Η μεταδόθηκε από την και στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια πιστούς.

Στο κήρυγμά του, ο Ποντίφικας προέτρεψε τους ανθρώπους που βιώνουν την πανδημία του νέου κορονοϊού, να μην ανησυχούν τόσο για όσα έχουν χάσει τώρα, αλλά με το πως μπορούν να αμβλύνουν τον πόνο των άλλων.

Ο Φραγκίσκος προέτρεψε τους πιστούς να στραφούν στον Θεό «κατά την τραγωδία μιας πανδημίας, ενώπιον τόσο πολλών ψευδών ασφαλειών που έχουν τώρα καταρρεύσει, μπροστά σε τόσες ελπίδες που προδόθηκαν, στην αίσθηση της εγκατάλειψης που βαρύνει τις καρδιές μας».

Η πανδημία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να μετατρέψουμε τον φόβο σε προσφορά, επισήμανε.

«Η τραγωδία που βιώνουμε μας καλεί να πάρουμε σοβαρά τα πράγματα που είναι σοβαρά και να μην παγιδευτουμε σε όσα έχουν μικρότερη σημασία. Να ξαναανακαλύψουμε ότι η ζωή δεν έχει νόημα εάν δεν την χρησιμοποιούμε για να υπηρετούμε τους άλλους» σημείωσε ο πάπας.

«Θα ήθελα να πω ειδικά στους νέους…: Αγαπητοί φίλοι μου, κοιτάξτε τους πραγματικούς ήρωες, που εμφανίζονται αυτές τις ημέρες: δεν είναι όσοι είναι γνωστοί, για τα και την τους, αλλά εκείνοι που προσφέρουν τους εαυτούς τους για να υπηρετούν τους άλλους».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση