Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κεϊτά: «Καμία περιοχή στον κόσμο δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο»
Κεϊτά: «Καμία περιοχή στον κόσμο δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο»

Κεϊτά: «Καμία περιοχή στον κόσμο δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο»

O πρόεδρος του Μαλί Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κεϊτά προέτρεψε σήμερα τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, κατά τη διάρκεια μιας ς στο Radisson Blu, το οποίο βρέθηκε πριν από ένα εικοσιτετράωρο στο στόχαστρο τζιχαντιστών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «κανένα μέρος σε όλόκληρο τον κόσμο, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο» των τρομοκρατών.

Ο επικεφαλής του κράτους του Μαλί συνοδευόταν από τον πρωθυπουργό Μοντίμπο Κεϊτά και ορισμένους από τους υπουργούς της κυβέρνησής κατά τη διάρκεια αυτής της ς στο , στη συνοικία Χαμνταλάγε, όπου παραμένει και σήμερα ισχυρή η παρουσία δυνάμεων της ς και του στρατού, μετέδωσε ένας του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Το Μαλί δεν είναι μια απομονωμένη περιοχή» και «καμία περιοχή στον κόσμο σήμερα, δε βρίσκεται στο απυρόβλητο αυτών των βαρβάρων μιας άλλης εποχής» είπε ο ίδιος εξερχόμενος του κτιρίου, όπου όμως απαγορεύτηκε στους δημοσιογράφους να εισέλθουν.

Ο Κεϊτά καταφέρθηκε εναντίον των δραστών αυτής της επίθεσης. «Οι αξίες μας δεν είναι οι αξίες τους, (…) η “αξία της ς” τους είναι άγνωστη, για αυτό ακριβώς πρέπει να προσέχουμε» τόνισε ο πρόεδρος του Μαλί.

«α βρίσκεστε σε επαγρύπνηση», «να προσέχετε» υπογράμμισε.

Ο ίδιος εξήρε τις ενέργειες των δυνάμεων ασφαλείας του Μαλί, που επενέβησαν εναντίον των ενόπλων με την υποστήριξη των δυνάμεων από τη , την ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ και των ΗΠΑ.

«Ο επαγγελματισμός τους ήταν θαυμάσιος» σημείωσε, προτού μεταβεί σε ένα νοσοκομείο του Μπαμακό για να επισκεφθεί ορισμένους από τους .
Σε ένα διάγγελμα προς το Έθνος που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, ο πρόεδρος Κεϊτά έκανε λόγο για έναν απολογισμό 19 νεκρών, 7 τραυματιών και 2 νεκρών ενόπλων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση