Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Και ο ομογενής Τζόρτζ Παπαδόπουλος κατηγορούμενος για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ
Και ο ομογενής Τζόρτζ Παπαδόπουλος κατηγορούμενος για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ

Και ο ομογενής Τζόρτζ Παπαδόπουλος κατηγορούμενος για τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ

Σε βάρος του Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ , του ομογενούς Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συμβούλου Εξωτερικής Πολιτικής του και ενός πρώην συνεργάτη του στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, απαγγέλθηκαν σήμερα δώδεκα κατηγορίες από το Ομοσπονδιακό Σώμα Ενόρκων.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, ξέπλυμα χρημάτων και παραση των ομοσπονδιακών νόμων για τα λόμπι και τις , ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μιούλερ. Οσο για τον «αινιγματικό» ομογενή, η «Κ» ξετύλιξε την ιστορία του μετά τις επαφές του με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεκλογικής καμπάνιας. Συγκεκριμένα ήταν 24 Μαρτίου 2016 όταν έγραψε για πρώτη φορά στο επιτελείο του σχετικά με τη σία: «Μπορώ να κανονίσω μια μεταξύ ημών και της ρωσικής ηγεσίας για να συζητήσουμε τις σχέσεις μας υπό τον πρόεδρο Τραμπ». O ίδιος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες του FBI και έτσι «παρεμπόδισε την του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές δια ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής ς με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές του 2016», σημειώνεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο ειδικός εισαγγελέας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση