Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ
Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ

Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ

Η ήττ στο Κιρκούκ κι οι εξελίξεις που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούν πολιτική και μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ρήγματα στο Κουρδιστάν.

Τα αντιπολιτευόμενα κινήματα και κόμματα του Κουρδιστάν θεωρούν ότι η φέρει την μέγιστη ευθύνη για την μεγάλη πανωλεθρία στο Κιρκούκ.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι η παρέδωσε δίχως καμία σοβαρή αντίσταση το Κιρκούκ και τις πετρελαιο στην κεντρική διοίκηση.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του Μασούτ Μπαρζανί επιχειρεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της ρίχνοντας ευθύνες στην πλάτη της οικογένειας Ταλαμπανί που ελέγχει την πόλη Σουλεϊμάνιγια και διατηρεί με το Ιράν και την .

Τα μέσα ς που ελέγχονται από την οικογένεια Μπαρζανί προβάλλουν την άποψη ότι η οικογένεια Ταλαμπανί παρέδωσε το Κιρκούκ στην Βαγδάτη  με μυστική , σύμφωνα με την οποία, στο Κιρκούκ δημιουργείται καθεστώς συνιδιοκτησίας Κούρδων-Βαγδάτης και η κεντρική κυβέρνηση ξεκινά να καταβάλλει τους μισθούς των Κούρδων στρατιωτών και γραφειοκρατών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση