Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ
Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ

Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ

Η ήττα στο Κιρκούκ και οι εξελίξεις που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούν πολιτική κρίση και μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ρήγματα στο Κουρδιστάν.

Τα αντιπολιτευόμενα κινήματα και κόμματα του Κουρδιστάν θεωρούν ότι η κυβέρνηση φέρει την μέγιστη ευθύνη για την μεγάλη πανωλεθρία στο Κιρκούκ.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι η κυβέρνηση παρέδωσε δίχως καμία σοβαρή αντίσταση το Κιρκούκ και τις πετρελαιοπηγές στην κεντρική διοίκηση.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του Μασούτ Μπαρζανί επιχειρεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της ρίχνοντας ευθύνες στην πλάτη της οικογένειας Ταλαμπανί που ελέγχει την πόλη Σουλεϊμάνιγια και διατηρεί σχέσεις με το Ιράν και την Βαγδάτη.

Τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την οικογένεια Μπαρζανί προβάλλουν την άποψη ότι η οικογένεια Ταλαμπανί παρέδωσε το Κιρκούκ στην Βαγδάτη  με μυστική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία, στο Κιρκούκ δημιουργείται καθεστώς συνιδιοκτησίας Κούρδων-Βαγδάτης και η κεντρική κυβέρνηση ξεκινά να καταβάλλει τους μισθούς των Κούρδων στρατιωτών και γραφειοκρατών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμπαράσταση σε διωκόμενο αγρότη από το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας - https://t.co/1rzbaVOfe6 -

  • Συνάντηση με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα είχε ο νέος διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου Γρηγόρης Ακρίβος… - https://t.co/tsfW11NbbZ -

  • Απαντλήσεις νερών από την Π.Υ. στον Αλμυρό - https://t.co/Kq4TAo6Fxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση