Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ
Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ

Καζάνι που βράζει το Κουρδιστάν μετά την ήττα στο Κιρκούκ

Η ήττ στο Κιρκούκ και οι εξελίξεις που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή δημιουργούν και μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ρήγματα στο .

Τα αντιπολιτευόμενα κινήματα και του θεωρούν ότι η κυβέρνηση φέρει την μέγιστη ευθύνη για την μεγάλη πανωλεθρία στο Κιρκούκ.

Την αυτή συμμερίζονται και οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι η κυβέρνηση παρέδωσε δίχως καμία σοβαρή αντίσταση το Κιρκούκ και τις πετρελαιοπηγές στην κεντρική διοίκηση.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του Μασούτ Μπαρζανί επιχειρεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της ρίχνοντας ευθύνες στην πλάτη της οικογένειας Ταλαμπανί που ελέγχει την πόλη Σουλεϊμάνιγια και διατηρεί με το και την Βαγδάτη.

Τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την οικογένεια Μπαρζανί προβάλλουν την ότι η οικογένεια Ταλαμπανί παρέδωσε το Κιρκούκ στην Βαγδάτη  με μυστική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία, στο Κιρκούκ δημιουργείται καθεστώς συνιδιοκτησίας Κούρδων-Βαγδάτης και η κεντρική κυβέρνηση ξεκινά να καταβάλλει τους μισθούς των Κούρδων στρατιωτών και γραφειοκρατών.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση