Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κατονομάσθηκε ο τρίτος δράστης του Μπατακλάν
Κατονομάσθηκε ο τρίτος δράστης του Μπατακλάν

Κατονομάσθηκε ο τρίτος δράστης του Μπατακλάν

Τον τρίτο της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο στις 13 Νοεμβρίου κατονόμασε χθες η . Πρόκειται για τον 23χρονο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ, έναν ακόμη άλλο πολίτη, γεννημένο στην υποβαθμισμένη συνοικία Μεϊνό του υ. Ο Αγκάντ είχε ταξιδέψει στη Συρία με τον αδελφό του και ομάδα φίλων τους, οι οποίοι επέστρεψαν και τέθηκαν υπό κράτηση τον Μάιο του 2014. Εκείνος, όμως, είχε παραμείνει στη Συρία.

Ο Αγκάντ, το όνομα του οποίου κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά χθες, ήταν ένας από τους δέκα επιτιθέμε τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου που σκότωσαν 130 ανθρώπους σε διάφορα σημεία της δεξιάς όχθης της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα, χάρη στη σύγκριση γενετικού του υλικού με αυτό μελών της οικογένειάς του. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η του Αγκάντ έλαβε από τη Συρία, το οποίο της ανακοίνωνε τον θάνατό του. Ο αδελφός του, Καρίμ, βρίσκεται στις φυλακές από το 2014.

Μιλώντας σε γαλλική εφ, ο πατέρας του Αγκάντ δήλωσε: «Ποιος άνθρωπος μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα; Αν ήξερα ότι κάποια ημέρα θα διαπράξει τέτοιο έγκλημα, θα τον είχα σκοτώσει με τα χέρια μου».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο BFM TV, ο Αγκάντ παντρεύτηκε στη Συρία, ενώ η σύζυγός του φέρεται να γέννησε πριν από λίγες ημέρες.

Οι αδελφοί Αγκάντ και οι φίλοι τους ταξίδεψαν αεροπορικά τον Δεκέμβριο του 2013 από τη Φρανκφούρτη στην Αττάλεια της Τουρκίας, προτού μεταβούν οδικώς στη Συρία. Εκεί, δύο μέλη της ομάδας τους, οι αδελφοί Μπουτζελάλ, σκοτώθηκαν στη μάχη.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση