Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καθολική κατακραυγή κατά Β. Κορέας
Καθολική κατακραυγή κατά Β. Κορέας

Καθολική κατακραυγή κατά Β. Κορέας

Σε συν με την Ουάσιγκτον βρίσκεται η , με στόχο την ανάπτυξη στρατηγικών όπλων στην κορεατική χερσόνησο, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Πιονγιάνγκ για επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Η ανακοίνωσε επίσης ότι αρχίζει εκ νέου σήμερα τη μετάδοση προπαγάνδας μέσω μεγαφώνων στη συνοριακή γραμμή με τον Βορρά, κίνηση η οποία αναμένεται να εξοργίσει το σταλινικό καθεστώς.

Παρότι οι ΗΠΑ και ειδικοί περί των οπλικών συστημάτων αμφιβάλλουν ότι η συσκευή την οποία πυροδότησε η ήταν βόμβα υδρογόνου, οι εκ για επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων με στόχο το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ πλήθυναν χθες.

Η υπόγεια έ προκάλεσε την οργή του Πεκίνου, καθώς η κινεζική κυβέρνηση δεν είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων, παρότι η Κίνα είναι ο μόνος σύμμαχος της Βόρειας Κορέας. Την έντονη ανησυχία της ς προκάλεσε η πυρηνική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε να υπογραμμίζει ότι συμφωνεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα για αυστηρή στάση της διεθνούς κοινότητας, σε τηλεφωνική επι που είχαν χθες οι δύο ηγέτες. Ο πρόεδρος Ομπάμα επικοινώνησε επίσης με την πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χιε, για να συντονίσουν τη δράση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου , ο στρατός της Νότιας Κορέας ζητεί από τις ΗΠΑ την ανάπτυξη «στρατηγικών όπλων», χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τα οπλικά συστήματα αυτά. Μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας το 2013, η Ουάσιγκτον διέταξε δύο βομβαρδιστικά Β-2 «Στελθ» να πραγματοποιήσουν υπερπτήση της Νότιας Κορέας, ως συμβολική επίδειξη δύναμης. Η Πιονγιάνγκ είχε τότε αντιδράσει στην κίνηση αυτή, απειλώντας να πλήξει τις ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση