Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καταιγίδες σαρώνουν τη Δυτική Ευρώπη
Καταιγίδες σαρώνουν τη Δυτική Ευρώπη

Καταιγίδες σαρώνουν τη Δυτική Ευρώπη

Σφοδρές πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης, με να έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές σε υποδομές και νοικοκυριά. Στην κεντρική Ελβετία σημειώθηκε χάος στις συγκοινωνίες, καθώς οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν τον εκτροχιασμό τρένου κοντά στο Λενκ και τραυσαν οκτώ ανθρώπους. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών ξεριζώθηκαν αρκετά δέντρα τα οποία έπεσαν σε καλώδια ρεύματος και άφησαν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς . Επίσης, σημειώθηκαν αρκετές ακυρώσεις στα αεροδρόμια της Ζυρίχης και της Βασιλείας, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά στη λίμνη της Ζυρίχης έχουν υποστεί υπολογίσιμες ζημιές από τις πλημμύρες, με την πυροσβεστική υπηρεσία να δίνει μάχη για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Στην Ολλανδία, η καταιγίδα προκάλεσε χθες σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του πολυσύχναστου αεροδρομίου Σίπχολ του Aμστερνταμ. Λόγω της ταχύτητας των ανεμοστρόβιλων που ξεπέρασε τα 120 χλμ. ανά ώρα, θεωρήθηκε επιβεβλημένο να ακυρωθεί πάνω από το ένα πέμπτο των 1.200 πτήσεων, ενώ φαίνεται πως ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς η καταιγίδα αναμένεται να δυναμώσει. Για πρώτη φορά, δε, οι ολλανδικές αρχές αναγκάζονται να κλείσουν και τα πέντε θαλάσσια της χώρας λόγω του αυξημένου κινδύνου πλημμυρών.

Παρόμοιες εικόνες καταστροφής έχει προξενήσει η καταιγίδα «Ελινόρ» και στη βόρεια , όπου οι διακοπές ρεύματος έχουν πλήξει περισσότερα από 225.000 νοικοκυριά. Σύμφωνα με τις Αρχές, ένας σκιέρ καταπλακώθηκε στις Γαλλικές Αλπεις από , με να χάσει τη ζωή του, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν τραυματίσει περισσότερους από 15 ανθρώπους. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, οι Αρχές στο Παρίσι έκριναν αναγκαίο χθες να παραμείνει κλειστός ο Πύργος του Αϊφελ για λόγους ασφαλείας. Στη Βρετανία, το χαλάζι και οι υποχρέωσαν τις Αρχές να κλείσουν εκτεταμένα τμήματα μεγάλων αυτοκινητοδρόμων λόγω των αναποδογυρισμένων οχημάτων, ενώ στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας προξενήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση