Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες προτείνει και επίσημα η Κομισιόν
Κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες προτείνει και επίσημα η Κομισιόν

Κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες προτείνει και επίσημα η Κομισιόν

Το «πράσινο φως» για την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, άναψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας την Άγκυρα να εκπληρώσει τις εναπομείνασες δεσμεύσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόνισε ότι η έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο» στην εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων (72 συνολικά), ωστόσο η Άγκυρα καλείται να εκπληρώσει πέντε σημαντικά που εκκρεμούν. Τα αυτά αφορούν τα μέτρα για την της ς, την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την τρομοκρατία και της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την επιχειρησιακή συμφωνία με τη Europol, καθώς και τη συμφωνία για τη δικαστική συν με όλα τα της ΕΕ. Παράλληλα, η καλείται να προχωρήσει στην έκδοση διαβατηρίων με βιομετρικά στοιχεία για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προτού λάβει την τελική από το Συμβούλιο της ΕΕ τον Ιούνιο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση