Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες προτείνει και επίσημα η Κομισιόν
Κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες προτείνει και επίσημα η Κομισιόν

Κατάργηση βίζας για τους Τούρκους πολίτες προτείνει και επίσημα η Κομισιόν

Το «πράσινο φως» γι την κτάργηση της ς για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, άναψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλώντας την Άγκυρα να εκπληρώσει τις εναπομείνασες δεσμεύσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόνισε ότι η Τουρκία έχει σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο» στην εκπλήρωση των σχετικών κριτηρίων (72 συνολικά), ωστόσο η Άγκυρα καλείται να εκπληρώσει πέντε σημαντικά προαπαιτούμενα που εκκρεμούν. Τα κριτήρια αυτά αφορούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της ς, την αναθεώρηση της ς για την τρομοκρατία και της ς για την των προσωπικών δεδομένων, την επιχειρησιακή συμφωνία με τη , καθώς και τη συμφωνία για τη δικαστική με όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Παράλληλα, η Τουρκία καλείται να προχωρήσει στην έκδοση διαβατηρίων με βιομετρικά στοιχεία για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην ΕΕ.

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό , προτού λάβει την τελική έγκριση από το Συμβούλιο της ΕΕ τον Ιούνιο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση