Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καταλωνία: Ξανά στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας
Καταλωνία: Ξανά στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας

Καταλωνία: Ξανά στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας

Νέ ημέρ διαδηλώσεων στη Βαρκελώνη για τους αποσχιστές πολιτικούς που έχουν προφυλακιστεί, την επομένη της απελευθέρωσης της προέδρου του καταλανικού κοινοβουλίου Κάρμε Φορκαντέλ μετά από την καταβοή εγγύησης ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.

Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις , θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση στην πρωτεύουσα της ς από τις 17.00 (τοπική ώρα).

Απαιτούν την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων καταλανών πρώην ηγετικών στελεχών της τοπικής ς και φιλοδοξούν η σημερινή διαδήλωση να συγκεντρώσει όσο κόσμο είχε συγκεντρώσει η πορεία για την Ημέρα της Καταλωνίας στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η Κάρμε Φορκαντέλ που συνελήφθη με την κατηγορία της εξέγερσης, αφέθηκε ελεύθερη αφού δεσμεύτηκε να σέβεται το συνταγματικό πλαίσιο.

Οι υιποι πέντε του καταλανικού κοινοβουλίου, που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου στο πλαίσιο της έρευνας για «στάση», αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως τέσσερις εξ αυτών πρέπει να καταβάλουν σε διάστημα μίας εβδομάδας εγγύηση ύψους 25.000 ευρώ.

Παράλληλα, το Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε ότι έχουν κατατεθεί «τέσσερις καταλανικές προσφυγές» ενάντια στην σύμφωνα με του εκπροσώπου του ΕΔΑΔ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση