Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Καταλωνία – Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ψηφοφόρων
Καταλωνία – Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ψηφοφόρων

Καταλωνία – Συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και ψηφοφόρων

Η ισπανική αστυνομία έχει αρχίσει να επεμβαίνει στα εκλογικά κέντρα της Καταλωνίας, όπου πρόκειται να διεξαχθεί σήμερα το δημο για την ανεξαρτησία της επαρχίας, ενώ πριν από λίγη ώρα εισέβαλε στο εκλογικό τμήμα όπου επρόκειτο να ψηφίσει ο προέδρος της καταλανικής περιφέρειας, Κάρλες Πουτζδεμόν. Εξάλλου βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας να αντιπαρατίθενται με εξαγριωμένους ψηφοφόρους.

«Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό της ς, στο οποίο έχει αρχίσει να επεμβαίνει η ισπανική αστυνομία, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο Reuters. Την ίδια ώρα φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό όπου έχουν ξεσπάσει οι ταραχές. Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας σπρώχνουν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους που είναι συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το της Βαρκελόνης, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Εξάλλου το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία και η εθνοφρουρά έχουν αρχίσει να κατάσχουν κάλπες και από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία. «Ιδού οι πρώτες κάλπες και τα ψηφοδέλτια που έχει κατασχέσει η αστυνομία στη . Οι συνεχίζουν να αναπτύσσονται στην Καταλωνία», ανέφερε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Twitter στις 09:00 (τοπική ώρα, 10:00 ώρα Ελλάδας). Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία.

Τις εντολές της αστυνομίας αλλά και την καταρρακτώδη βροχή αψήφησαν χιλιάδες Καταλανοί, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς το πρωί της ς έξω από εκλογικά κέντρα της Βαρκελώνης και άλλων πόλεων. Γονείς, , αλλά και ακτιβιστές που στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις κτιρίων ώστε να επιστρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μετέβησαν έξω από τις περίπου 2.315 εγκαταστάσεις, όπως σχολεία και νοσοκομεία, όπου έχουν στηθεί κάλπες.

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση