Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καταλωνία: Σφίγγει τον κλοιό η ισπανική κυβέρνηση – Αποκλεισμός εκλογικών κέντρων από την αστυνομία
Καταλωνία: Σφίγγει τον κλοιό η ισπανική κυβέρνηση – Αποκλεισμός εκλογικών κέντρων από την αστυνομία

Καταλωνία: Σφίγγει τον κλοιό η ισπανική κυβέρνηση – Αποκλεισμός εκλογικών κέντρων από την αστυνομία

Η της Ισπνίας ανακοίνωσε ότι 1.300 από τα 2.315 σχολεία που θα λειτουργούσαν ως εκλογικά στην Καταλωνία, έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Η ισπανική , αναφέρει επίσης, ότι 163 σχολεία που θα ήταν εκλογικά έχουν καταληφθεί από οικογένειες.

Αστυνομικοί θα απομακρύνουν τους ανθρώπους που έχουν συγκεντρωθεί σε σχολεία που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήμα για το αυριανό .

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η απομάκρυνσή τους θα γίνει αύριο, ενώ δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Εξαρτάται από την αστυνομία για το πως θα τους απομακρύνει, δήλωσε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή των εκλογών και θα χρησιμοποιήσουν τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, στο αυριανό απαγορευμένο για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με άνω των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.

ωρίτερα σήμερα η αστυνομία της Ισπανίας πραγματοποίησε επιδρομή κατά του κέντρου τηλεπικοινωνιών και ς της κυβέρνησης στην Καταλωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “La Vanguardia” που επικαλείται τον ραδιοφωνικό σταθμό RAC1.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση