Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καταλωνία: Το κόμμα Πουτζντεμόν δεν υποστηρίζει πια τη «μονομερή» ανεξαρτησία

Καταλωνία: Το κόμμα Πουτζντεμόν δεν υποστηρίζει πια τη «μονομερή» ανεξαρτησία

Το κόμμ του ποπεμφθέντος από τη προέδρου της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, προκρίνει στο εξής τις με το ισπανικό κράτος, αποκηρύττοντας μια μονομερή ρήξη, δήλωσε σήμερα η γενική συντονίστριά του.

Ο «'διμερής χαρακτήρας' είναι απαραίτητος» δήλωσε η Μάρτα Πασκάλ στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες τα δύο κυριότερα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας, το PdeCat του Πουτζντεμόν και η Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλωνίας (ERC), πρόκειται να αποκηρύξουν στα προγράμματά τους τη μονομερή ρήξη.

Για την ανεξαρτησία, «μας λείπουν πράγματα: ότι αυτό θα προκαλέσει ένα και κυρίως να μεγαλώσουμε με όρους πλειοψηφίας, να υπολογίζουμε σε περισσότερους ανθρώπους», και πρόσθεσε «πρέπει να είμαστε πιο πολλοί».

Στις 27 Οκτωβρίου το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, μια μονομερή την οποία ακολούθησε η απόφαση της κεντρικής ς να θέσει την περιφέρεια υπό κηδεμονία, προκαλώντας μια χωρίς προηγούμενο στην από την εποχή της επανόδου στη δημοκρατία το 1978.

Τις ημέρες που ακολούθησαν οι αξιωματούχοι που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας απέφυγαν να προκαλέσουν περαιτέρω το ισπανικό κράτος, που απέπεμψε το σύνολο της καταλανικής ς.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση