Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καταλωνία: «Εντός ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν
Καταλωνία: «Εντός ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν

Καταλωνία: «Εντός ημερών η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας», δήλωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν

Η Καταλωνία θα ανακηρύξει την ανεξαρτησία της «μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο αυτονομιστής ηγέτης της περιοχής Κάρλες Πουτζδεμόν στο , αψηφώντας τη Μαδρίτη κι επιχειρώντας να προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού που όριζε ο νόμος που προέβλεπε τη διεξ του-απαγορευμένου από τις ισπανικές αρχές-δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση.

Ο Πουτζδεμόν τόνισε πως η κυβέρνησή του θα «ενεργήσει στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης» κατά τη διάρκεια ς που παραχώρησε στη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και την Τρίτη.

Ερωτηθείς από το δίκτυο τι θα κάνει εάν η ισπανική επέμβει και αναλάβει εκείνη τον έλεγχο της διας της Καταλωνίας, ο Πουτζδεμόν απάντησε ότι αυτό «θα ήταν ένα λάθος που θα άλλαζε τα πάντα».

Ο ηγέτης της Καταλωνίας είχε διαμηνύσει ότι θα προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία ήδη την , όταν εκατομμύρια πολίτες, αψηφώντας την επέμβαση της ισπανικής ς και τη βία, πήγαν να ψηφίσουν. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το 90% εξ όσων ψήφισαν τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής.

Το δημο, που η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας κήρυξε παράνομο, προκαλεί την πιο σοβαρή και συνταγματική κρίση στη χώρα εδώ και δεκαετίες και εγείρει φόβους εκτεταμένης βίας καθώς η δοκιμασία της θέλησης της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης συνεχίζει να εκτυλίσσεται.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση