Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καταλωνία: Απόλυτη πλειοψηφία των αυτονομιστών στην τοπική Βουλή – Επιστρέφει η αβεβαιότητα στην Ισπανία
Καταλωνία: Απόλυτη πλειοψηφία των αυτονομιστών στην τοπική Βουλή – Επιστρέφει η αβεβαιότητα στην Ισπανία

Καταλωνία: Απόλυτη πλειοψηφία των αυτονομιστών στην τοπική Βουλή – Επιστρέφει η αβεβαιότητα στην Ισπανία

Οι υτονομιστές διτήρησαν, στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την Πέμπτη στην Καταλωνία, την πλειοψηφία που διέθεταν στην τοπική , βυθίζοντας ξανά την Ισπανία στην αβεβαιότητα, λίγους μήνες μετά την μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας που θορύβησε την Ευρώπη αλλά παρέμεινε κενό γράμμα.

Με την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο 99,8%, τα τρία των αυτονομιστών εξασφάλιζαν οριακά, με τις 70 έδρες από τις 135 της τοπικής ς, την απόλυτη πλειοψηφία, μολονότι καταλαμβάνουν δύο λιγότερες έδρες από ό,τι το 2015. «Ο Πουτζντεμόν πρόεδρος, πρόεδρος!», ξέσπασαν οι υποστηρικτές του ηγέτη που καθαίρεσε η Μαδρίτη μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα.

«Το ισπανικό νικήθηκε. Ο και οι σύμμαχοί του έχασαν!», τόνισε με ικανοποίηση λίγη αργότερα από τις , όπου έχει αυτοεξοριστεί, ο ηγέτης της αυτονομιστικής καταλανικής δεξιάς, το ψηφοδέλτιο του οποίου κατετάγη πρώτο στο στρατόπεδο των αυτονομιστών, κάνοντας λόγο για ένα αποτέλεσμα «που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας».

Το αποτέλεσμα της Πέμπτης αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα για τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο , που όχι μόνο δεν κατάφερε να αποθαρρύνει τους αυτονομιστές, αλλά ξαναβρίσκει μπροστά του τον ίδιο αντίπαλο, η στρατηγική του οποίου είναι να δείξει στην Ευρώπη ότι προσπαθεί να φιμωθεί ο καταλανικός λαός και να κερδίσει υποστηρικτές, κάτι πάντως που δεν καταφέρνει.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση