Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κατ’ οίκον πλέον η έκτιση ποινής του Πιστόριους
Κατ’ οίκον πλέον η έκτιση ποινής του Πιστόριους

Κατ’ οίκον πλέον η έκτιση ποινής του Πιστόριους

Αποχαιρέτησε της φυλακής τα σίδερα ο Οσκαρ Πιστόριους, ο διάσημος ο οποίος καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση για εξ αμελείας επειδή κατά λάθος πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στίνκαμπ την ημέρα του το 2013. Ο Πιστόριους εξέτισε λιγότερο από ένα έτος ποινής και επέστρεψε σπίτι του, όπου θα εκτίσει σε κατ' οίκον περιορισμό το υπόλοιπο της ποινής.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας Πιστόριους εξέφρασε τη χαρά της οικογένειας για την επιστροφή του αθλητή στο σπίτι του, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η ποινή εξακολουθεί να ισχύει.

Αντιθέτως, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, που αμφισβήτησε την ορθότητα της ποινής τον περασμένο Αύγουστο, δήλωσε ότι η οικογένεια είναι αδιάφορη για την του Πιστόριους λόγω τους πένθους τους. «Κατά πόσο θα μείνει στη φυλακή ή όχι, δεν τους κάνει καμία διαφορά, αφού η Ρίβα δεν πρόκειται να επιστρέψει», δήλωσε η Τάνια Κόεν.

Ενας, πάντως, γείτονας του παραολυμπιονίκη τόνισε ότι είναι «λυπηρό που ο Πιστόριους απελευθερώθηκε ύστερα από ένα χρόνο εγκλεισμού. Εδώ δεν είναι φυλακή», είπε μιλώντας για το καταπράσινο προάστιο Ουότερκλουφ. Μάλιστα η δικηγόρος Κάρεν βαν Εκ εξήγησε για το νέο καθεστώς κράτησης ότι «οι κανόνες είναι αυστηροί αλλά θα μπορεί να εγκαταλείπει την οικία του για να πάει στη δουλειά του, να πάει στην εκκλησία ή να πάει να κάνει ψώνια».

Σύμφωνα με τους όρους της αναστολής της ποινής, ο Πιστόριους πρέπει να υποβληθεί σε ψυχοθεραπεία, ενώ δεν μπορεί να έχει στην κατοχή του. Η δικαστική μάχη στην υπόθεση Πιστόριους, πάντως, δεν έχει τελειώσει, καθώς στις 3 οεμβρίου θα εκδικαστεί η έφεση που κατέθεσαν οι εισαγγελείς οι οποίοι πιστεύουν ότι ο διάσημος αθλητής έπρεπε να κριθεί ένοχος για δολοφονία αφού γνώριζε ότι ο άνθρωπος που βρισκόταν στο λουτρό της έπαυλης, όπου έλαβε χ το , θα σκοτωνόταν εξαιτίας της πράξης του. Βασικός ισχυρισμός των εισαγγελέων κατά την εκδίκαση της έφεσης θα είναι ότι ο που έκρινε την υπόθεση παρερμήνευσε το γράμμα του νόμου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση