Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καναδάς: Εξι νεκροί και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε τέμενος στο Κεμπέκ
Καναδάς: Εξι νεκροί και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε τέμενος στο Κεμπέκ

Καναδάς: Εξι νεκροί και τουλάχιστον οκτώ τραυματίες από επίθεση ενόπλων σε τέμενος στο Κεμπέκ

Εξι και τουλάχιστον οκτώ είναι ο απολογισμός της ς ενόπλων σε τέμενος στο Κεμπέκ στη διάρκεια της απογευματινής προσευχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο τέμενος την ώρα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του περίπου 40 άτομα, και άρχισαν να πυροβολούν, γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για «τρομοκρατική » προσθέτοντας ότι έχει διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Ο πρωθ του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, χαρακτήρισε από την πλευρά του την επίθεση κατά του τεμένους στο Κεμπέκ, ως «τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων».

«Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ' ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου», δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Για την επίθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τζάστιν Τριντό λίγες ώρες μετά την επιβολή περιορισμών στη και την του προγράμματος υποδοχής προσφύγων που προώθησε με διάταγμα ο νέος πρόεδρος των  τόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις , την τρομοκρατία και τον πόλεμο, «ανεξαρτήτως της πίστης σας».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση