Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / «Καμία χώρα δεν είναι υγιής χωρίς αυτοεκτίμηση»
«Καμία χώρα δεν είναι υγιής χωρίς αυτοεκτίμηση»

«Καμία χώρα δεν είναι υγιής χωρίς αυτοεκτίμηση»

Ο Τομοχίκο Τανιγκούτσι είναι ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του Ιάπωνα πρωθυπουργού και ο άνθρωπος που του γράφει τις που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Τον συναντήσαμε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, την επομένη του εκλογικού θριάμβου του Αμπε στα γραφεία του πρωθυπουργικού γραφείου που είναι πράγματι εντυπωσιακά. Λιτά, μοντέρνα και με εξαιρετική αισθητική ήταν τρομερά ήσυχα, παρά το γεγονός ότι ήταν μία μέρα μετά τις . Ακόμη και τα συγκεντρωμένα τηλεοπτικά συνεργεία που περίμεναν διάφορους κυβερνητικούς αξιωματούχους στην είσοδο εκινούντο με ευλάβεια που άρμοζε σε βουδιστικό ναό.

Ρωτήσαμε τον Τανιγκούτσι πώς αντιμετωπίζει τη μεγάλη νίκη του Αμπε και αν πιστεύει ότι μεγάλος στόχος του πλέον είναι η αλλαγή του ιαπωνικού συντάγματος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς σε αμυντικές . «Αυτή η έχει συναίσθηση της ευθύνης της παρά τη σημαντική νίκη και δεν θα αδρανήσει… Για τον Αμπε η αλλαγή του συντάγματος είναι στόχος ζωής αλλά και μια εξαιρετικά δύσκολη . Θα χρειαστεί κατ’ αρχάς ένα δημοψήφισμα στο οποίο θα τεθεί για τελική κάθε αλλαγή. Πολλές ανάλογες προσπάθειες απέτυχαν στο παρελθόν». Βασικός στόχος είναι, όμως, η επανεκκίνηση της οικονομίας. «Πρέπει να τονώσουμε την οικονομία μας ενισχύοντας την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Πρέπει να επιτρέψουμε μεγαλύτερη ευελιξία και κινητικότητα στο εργατικό δυναμικό. Και βέβαια πρέπει να υιοθετήσουμε νέες τεχνολογίες, κυρίως στο πεδίο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης». Είναι εντυπωσιακό, και βεβαίως πολύ… ιαπωνικό, πως η έχει από τώρα προγραμματίσει όπως μας εξήγησε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος την του φόρου κατανάλωσης για τον Απρίλιο του 2020.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/vXIkeqWETp -

"Αλιεύοντας" την είδηση