Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / «Καλό κόμμα»: O νέος πονοκέφαλος για Ερντογάν
«Καλό κόμμα»: O νέος πονοκέφαλος για Ερντογάν

«Καλό κόμμα»: O νέος πονοκέφαλος για Ερντογάν

Από σήμερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν νέο πονοκέφαλο στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο. Στελέχη της τουρκικής Δεξιάς προχωρούν στην ενός νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος φιλοδοξεί να στερήσει πολύτιμες ψήφους από το κυβερνών κόμμα και τα υπόλοιπα κόμματα της τουρκικής Δεξιάς, τα οποία συνεργάζονται με τον Ρετζέπ Ταγίπ και τους συνοδοιπόρους του.

Το φέρει την ονομασία «Καλό Κόμμα». Την ηγεσία του αναλαμβάνει η πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, η Μεράλ Άκσενερ. Η κ. Άκσενερ εισήλθε στην πολιτική από τους κόλπους των κεντροδεξιών κομμάτων. Υπήρξε συνεργάτιδα της Τανσού Τσιλλέρ και για σύντομα χρονικά διαστήματα συνεργάστηκε με τις ηγεσίες του Κινήματος των Γκρίζων Λύκων και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (). Τα τελευταία χρόνια συγκρούστηκε με την ηγεσία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΚΕΔ) και στην συνέχεια αποχώρησε από το κόμμα με μια ομάδα βουλευτών και στελεχών.

Τα πρώτα μηνύματα της κ. Άκσενερ

Στην πρώτη ομιλία της ως πρόεδρος του νέου πολιτικού φορέα, η κ. Άκσενερ φρόντισε να στείλει στην τουρκική κοινωνία σημαντικά μηνύματα. Η ίδια άσκησε κριτική στο πραξικόπημα του 1980 και αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τουρκικό δημοκρατικό πολίτευμα.

Η κ. Άκσενερ επέλεξε να τοποθετηθεί με θετικό τόνο για τα πρώτα πέντε χρόνια διακυβέρνησης του . Η ίδια ισχυρίζεται ότι μετά το 2007, το έχασε τον προορισμό του και οδήγησε σε αδιέξοδο την χώρα σε πολλά μέτωπα. «Όλες οι έρευνες για την δείχνουν ότι το έθνος είναι κουρασμένο. Το κράτος έχει φθαρεί. Η δημόσια τάξη διαλύεται», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Άκσενερ. Σύμφωνα με την ίδια, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, το ΑΚΡ, το οποίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει με ορθό τρόπο τις εξελίξεις της περιόδου της Αραβικής Άνοιξης, έχει οδηγήσει την χώρα σε αδιέξοδο. Η κ. Άκσενερ, αναφέρεται επίσης, και στα μεγάλα προβλήματα στο μέτωπο της δικαιοσύνης.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση