Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Καλιφόρνια: Μάχη με τις φλόγες σε 15 μέτωπα, στους 11 οι νεκροί
Καλιφόρνια: Μάχη με τις φλόγες σε 15 μέτωπα, στους 11 οι νεκροί

Καλιφόρνια: Μάχη με τις φλόγες σε 15 μέτωπα, στους 11 οι νεκροί

Μάχη με τις συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 15 μέτωπα που μαίνονται στη βόρεια Καλιφόρνια, την που ο απολογισμός των νεκρών ανήλθε σε 11 κι ενώ χιλιάδες κατ και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με τις τοπικές αρχές να ανακοινώνουν την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων πολιτών από τις εστίες τους.

Τις κατάσβεσης βοήθησε η πτώση των ανέμων χθες, δήλωσε ο Μπραντ Αλεξάντερ, ο εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών της πολιτείας. Ο ίδιος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κοντά στις περιοχές των πυρκαγιών παρέμειναν σήμερα κλειστά και δύο πανεπιστήμια στην κομητεία Σόνομα εκκενώθηκαν, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους από την Κυριακή από τις κομητείες Νάπα, Σονόμα και Γιούμπα, λόγω της χειρότερης φωτιάς, με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η πολιτεία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έλα τις καθώς υπέστησαν και εισέπνευσαν καπνό.  Καπνός ήταν ορατός το απόγευμα της Δευτέρας στο του Σαν Φρανσίσκο, που απέχει 60 χλμ. από το πιο κοντινό μέτωπο φωτιάς. Μια πολύ δυνατή μυρωδιά καπνού ήταν εξάλλου αισθητή στην πόλη, ακόμη και μέσα στα α.

Οι 15 πυρκαγιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση