Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Κάλεσμα για κατάκτηση της Πόλης
Κάλεσμα για κατάκτηση της Πόλης

Κάλεσμα για κατάκτηση της Πόλης

Σε πόλεμο για μια δεύτερη ισλαμική «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης και για την ανατροπή του «προδότη» καλεί το (ISIS) τον λαό της ς, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Στο διάρκειας επτά λεπτών βίντεο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει γενειοφόρος με γκρι στρατιωτική στολή και ένα τουφέκι Καλάσνικοφ ανάμεσα στα πόδια του. Μιλώντας άψογα τουρκικά, χωρίς ξενική προφορά, ο εν λόγω μαχητής, ο οποίος δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του, αποκαλεί τον «πουλημένο στους Αμερικανούς, τους Εβραίους, τους Σταυροφόρους και τους άπιστους πράκτορες της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ». Επικαλείται στίχους του Κορανίου μιλάει στο όνομα του «εμίρη Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι», αρχηγού του ισλαμικού «χαλιφάτου» που έχει ανακηρύξει το ISIS σε Συρία και . Ο γενειοφόρος μαχητής απευθύνει έκκληση τους ς «να ξεσηκωθούν και να πολεμήσουν ενάντια στους άπιστους και τους ειδωλολάτρες» και καλεί «όλους τους πιστούς να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη, την πόλη, την οποία ο άπιστος Ερντογάν πασχίζει νυχθημερόν να ξεπουλήσει στους Σταυροφόρους».

Η επικοινωνιακή «βόμβα» του ISIS -εφόσον, βέβαια, θεωρηθεί δεδομένη η γνησιότητα του βίντεο- αποτελεί απάντηση των τζιχαντιστών στη θεαματική στροφή της τουρκικής πολιτικής απέναντί τους ύστερα από την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεσή τους στην παραμεθόρια τουρκική πόλη Σουρούτς, στις 20 Ιουλίου. Αναθεωρώντας τη μέχρι τότε επιφυλακτική πολιτική της, η Αγκυρα εντάχθηκε στον «πόλεμο κατά της ς» που έχουν κηρύξει οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους στη Συρία, δίνοντας το πράσινο φως για τη χρησιμο τουρκικών αεροπορικών βάσεων σε βομβαρδισμούς εναντίον του ISIS.

Στο προαναφερθέν βίντεο, ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του ISIS, ο οποίος πλαισιώνεται από άλλους δύο μαχητές, κατηγορεί τον Ερντογάν ότι παρέδωσε τις βάσεις του στους Αμερικανούς και πούλησε τη χώρα του μόνο και μόνο για να διατηρήσει το αξίωμά του. Στη συνέχεια αποκαλεί «άθεους» τους Κούρδους μαχητές, οι οποίοι συγκρούονται με τους τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία και καλεί τους ς ισλαμιστές να ξεσηκωθούν εναντίον τους, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η κουρδική, αυτονομιστική οργάνωση ΡΚΚ θα αποκόψει τη νοτιοανατολική Τουρκία από τον εθνικό κορμό.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση