Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία: Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη «Mafia Capitale» με 46 κατηγορούμενους
Ιταλία: Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη «Mafia Capitale» με 46 κατηγορούμενους

Ιταλία: Ξεκινά την Πέμπτη η δίκη «Mafia Capitale» με 46 κατηγορούμενους

Ξεκινά αύριο σε δικαστήριο της Ρώμης η μεγάλη δίκη για την υπόθεση Mafia Capitale, (Μαφία Πρωτεύουσα), με 46 κατηγορουμένους, 17 εκ των οποίων δεν θα μπορούν να παραστούν στις δικάσιμους για λόγους ασφαλείας.

Στους κατηγορουμένους συγκαταλέγονται ο Μάσιμο Καρμινάτι, φερόμενος ως κύριος, εκπρόσωπος του τοπικού οργανωμένου εγκλήματος, και ο Σαλβατόρε Μπούτσι, επικεφαλής προσοδοφόρων συνεταιρισμών, και πολιτικοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο της κεντροδεξιάς, όσο και της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Ρώμης, ο Σαλβατόρε Μπούτσι ήταν «σημείο αναφοράς ενός δικτύου κοινωνικών συνεταιρισμών που κατάφεραν να εξασφαλίσουν, διαμέσου χρηματισμών και ιδιαίτερων συμφερόντων, σημαντικές και χρηματοδοτήσεις από τον δήμο, την περιφέρεια της Ρώμης και της διάφορες εταιρίες της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Σε σειρά τηλεφωνικών, ηχογραφημένων, συνομιλιών, ο Μπούτσι, μεταξύ των άλλων, ακούγεται να λέει ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι υπό τις διαταγές του», ενώ, αναφερόμενος στον εκτεταμένο χρηματισμό στα πλαίσια των σχέσεων πολιτικής και επιχειρηματιών, συνήθιζε να λέει: «η αγελάδα πρέπει να μπορεί να τρώει, για να καταφέρουμε, στην συνέχεια, να την αρμέξουμε».

«Επρόκειτο ουσιαστικά, για ένα παράλληλο, μαφιόζικο σύστημα εκμετάλλευσης του δημοσίου χρήματος», αναφέρει το δελτίο ειδήσεων του ιταλικού καναλιού La 7.

της Mafia Capitale, είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν με παράνομο τρόπο την πλειοψηφία των εργολαβιών για τα μεταναστών, ενώ είχαν επιβάλει την παρουσία τους και στον τομέα της φροντίδας των περιοχών με πράσινο και του καθαρισμού της παραθαλάσσιας περιοχής της ιταλικής πρωτεύουσας.

Ο Σαλβατόρε Μούτσι, μιλώντας με στενό του συνεργάτη, όπως αποδεικνύουν οι ηχογραφημένες συνομιλίες που βρίσκονται στα χέρια της δικαιοσύνης, δεν δίσταζε να ομολογήσει: «δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κερδίζω εκμεταλλευόμενος την υπόθεση της μετανάστευσης. Ούτε το ναρκωτικών δεν είναι τόσο κερδοφόρο».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Ωραίοι ως Έλληνες… #Επανάστασητου1821 - https://t.co/mxVBW2CnDF -

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

"Αλιεύοντας" την είδηση