Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιταλία: To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κόμμα του Ρέντσι
Ιταλία: To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κόμμα του Ρέντσι

Ιταλία: To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κόμμα του Ρέντσι

To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό του πρωθυπουργού Ματέο , σε δημοσκοπική του ινστιτούτου Piepoli για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa. Ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε , με 25,5%.

Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά «πείθει» το 15% του στατιστικού δείγματος και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουκόνι μόνον το 10% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά μια υποτιθέμενη εκλογική αναμέτρηση με την συμμετοχή δύο μόνο πολιτικών δυνάμεων, στην πρώτη περίπτωση το Δημοκρατικό επιλέγεται από το 60% των ερωτηθέντων, και η Φόρτσα Ιτάλια από το 40%. Οι «δημοκρατικοί» θα κέρδιζαν, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, και την εκλογική αναμέτρηση με τη Λέγκα του Βορρά, με ποσοστό 58%-42%.

Σε μια απ' ευθείας εκλογική αναμέτρηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του , το κόμμα του Ρεντσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο Piepoli, θα υπερίσχυε, αλλά με μειωμένο ποσοστό, της τάξης του 55%.

Σε ό,τι αφορά τέλος την πρόθεση ψήφου για τα μικρότερα στη δημοσκοπική αυτή , το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία εξασφαλίζει 4%, το δεξιό Αδέλφια της ς επίσης 4%, και η έα Κεντροδεξιά του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, το 2,5%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση