Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιταλία: To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κόμμα του Ρέντσι
Ιταλία: To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κόμμα του Ρέντσι

Ιταλία: To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κόμμα του Ρέντσι

To 33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σε δημοσκοπική έρευνα του ινστιτούτου Piepoli για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa. Ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, με 25,5%.

Η ξενοφοβική Λέγκα του Βορρά «πείθει» το 15% του στατιστικού δείγματος και η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουκόνι μόνον το 10% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά μια υποτιθέμενη εκλογική αναμέτρηση με την συμμετοχή δύο μόνο πολιτικών δυνάμεων, στην πρώτη περίπτωση το Δημοκρατικό επιλέγεται από το 60% των ερωτηθέντων, και η Φόρτσα Ιτάλια από το 40%. Οι «δημοκρατικοί» θα κέρδιζαν, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, και την εκλογική αναμέτρηση με τη Λέγκα του Βορρά, με ποσοστό 58%-42%.

Σε μια απ’ ευθείας εκλογική αναμέτρηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Γκρίλο, το του Ρεντσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο Piepoli, θα υπερίσχυε, αλλά με μειωμένο ποσοστό, της τάξης του 55%.

Σε ό,τι αφορά τέλος την πρόθεση ψήφου για τα μικρότερα στη δημοσκοπική αυτή έρευνα, το Αριστερά και εξασφαλίζει 4%, το δεξιό Αδέλφια της Ιταλίας επίσης 4%, και η Νέα Κεντροδεξιά του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, το 2,5%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση