Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιταλία: Περισσότεροι από 100 θάνατοι μέσα σε μία ημέρα λόγω κορωνοϊού στη Λομβαρδία – Στους 366 οι νεκροί στη χώρα
Ιταλία: Περισσότεροι από 100 θάνατοι μέσα σε μία ημέρα λόγω κορωνοϊού στη Λομβαρδία – Στους 366 οι νεκροί στη χώρα

Ιταλία: Περισσότεροι από 100 θάνατοι μέσα σε μία ημέρα λόγω κορωνοϊού στη Λομβαρδία – Στους 366 οι νεκροί στη χώρα

Οι αρχές της Λομβαρδίας έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κορωνοϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 257. Σε σχέση με χθες, απεβίωσαν άλλοι 113 ασθενείς, ενώ 622 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Συνολικά, οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν απόψε ότι τα του κοροναϊού στην άγγιξαν πλέον τα 7.375, ενώ οι νεκροί είναι 366.

Τα του τελευταίου 24ωρου είναι 1.314. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς.

Το 73% των θανόντων ζούσε στη Λομβαρδία.

Συνολικά, 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια , ενώ 2.180 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων, λόγω της μεγάλης μετάβασης φοιτητών και εργαζομένων, από το Μιλάνο στην Κάτω Ιταλία.

«Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα σταματά η απομόνωση της μικρής κόκκινης ζώνης γύρω από την πόλη του Λόντι, με 50.000 κατοίκους. Η αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ισχύουν πλέον όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Εξεγέρσεις σε φυλακές της Ιταλίας λόγω… κορωνοϊού

Εξεγέρσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες σε αρκετές ιταλικές φυλακές, εξαιτίας του τος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σήμερα. δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται, με κύριο αίτημά τους να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού μέσα στις φυλακές.

Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια .

Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.

Χθες βράδυ, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της ς να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κορωνοϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

 

Τέλος οι γάμοι και κηδείες μέχρι τις 3 Απριλίου

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των ιταλικών αρχών τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία άγγιξαν πλέον τα 7.375, ενώ οι νεκροί είναι 366 – η πλειοψηφία τους στην Λομβαρδία.

Μπροστά στην ραγδαία και ανεξέλεκτη μετάδοση του ιού, η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά του κοροναϊού, αποφάσισε ότι οι λειτουργίες θα σταματήσουν σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μέχρι τις 3 Απριλίου,

Επίσης, δεν θα τελούνται γάμοι ούτε κηδείες σε εκκλησιαστικούς χώρους.

«Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, η οποία όμως ενδείκνυται ως συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας», τονίζει η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων.

Παράλληλα, αποσαφηνίζει ότι ασπάζεται και εφαρμόζει τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού, διότι η Καθολική Εκκλησία ανησυχεί για την που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση