Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιταλία: Πάνω από 3.400 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης
Ιταλία: Πάνω από 3.400 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης

Ιταλία: Πάνω από 3.400 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοιχτά της Λιβύης

Περισσότεροι από 3.400 μετανάστες που επέβαιναν σε 34 λέμβους και διασώθηκαν σήμερα στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή που συντονίζει τις εντοπισμού και ς στη ζώνη αυτή.

“Συντονισμός 34 επιχειρήσεων, σώθηκαν περισσότερες από 3.400 ” ανέφερε η υπηρεσία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Περίπου 1.400 άνθρωποι περισυνελέγησαν από πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που εκτελούν περιπολίες στα ανοιχτά της Λιβύης. Οι υπόλοιποι σώθηκαν από άλλα που μετέχουν στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Sophia και από πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων. Μία από αυτές, η “SOS Μεσόγειος” ανέφερε ότι το Aquarius έσωσε 236 μετανάστες. Στον λογιαριασμό της στο Twitter ανήρτησε φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται γυναίκες να κλαίνε και να τραγουδάνε από χαρά μετά τη διάσωσή τους. Όπως σημείωσε, πολλοί μετανάστες ήταν αφυδατωμένοι αν και είχαν παραμείνει στη θάλασσα λιγότερες από 24 ώρες.

Την Πέμπτη, η ιταλική ακτοφυλακή είχε συντονίσει τη άλλων 1.095 μεταναστών στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Ύπατης Αρμοστείας του για τους Πρόσφυγες, περισσότεροι από 89.000 μετανάστες έχουν αφιχθεί στις ιταλικές αρχές από τις αρχές του έτους. Ο αριθμός αυτός είναι παραπλήσιος με εκείνον (93.000) που είχε καταγραφεί στο ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι. Ο επικίνδυνος διάπλους της Μεσογείου από τα παράλια της ς για την έχει στοιχίσει τη ζωή σε 3.000 ανθρώπους φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση