Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιταλία: Οκτώ οι νεκροί από την κατολίσθηση και τις πλημμύρες στην Ίσκια
Ιταλία: Οκτώ οι νεκροί από την κατολίσθηση και τις πλημμύρες στην Ίσκια

Ιταλία: Οκτώ οι νεκροί από την κατολίσθηση και τις πλημμύρες στην Ίσκια

Σύμφων με τον Ιτλό υπουργό υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, μέχρι αυτή την στιγμή ο απολογισμός από τις πλημμύρες και νεροποντές που έπληξαν τον νησί Ίσκια, είναι οκτώ νεκροί. Συνεχίζονται, παράλληλα, οι προσπάθειες των πυροσβεστών, προς εντοπισμό άλλων πέντε αγνοουμένων. Το νησί παραμένει απομονωμένο, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δεκάδες αυτοκίνητα και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές, σε τουλάχιστον δέκα σπίτια, μέρος των οποίων έχει καταρρεύσει. Τριάντα οικογένειες δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ σήμερα το πρωί εκκενώθηκε ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν δεκάδες τουρίστες.

Αιτία της μεγάλης καταστροφής και η κατάρρευση τμήματος βουνοπλαγιάς, λόγω της ασταμάτητης ς. Ακραία καιρικά φαινόμενα, είχαν προκαλέσει ήδη μεγάλες καταστροφές στην Ίσκια το 2009 και το 2017. Οι δήμαρχοι της περιοχής ζητούν από τους πολίτες να μην μετακινηθούν, μέχρι την λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

 

Σκάβοντας μέσα από τα ερείπια

Ένας άνδρας καταπλακώθηκε από τη λάσπη και διασώθηκε από : Έχει τις αισθήσεις του και δεν έχει ιδιαίτερους τραυματισμούς. Μια οικογένεια που αποτελείται από τρία άτομα, έναν σύζυγο και ένα νεογέννητο μωρό σώζεται επίσης. Δεν υπάρχουν νέα για 25χρονο αλλοδαπό να διαμένει σε ένα από τα σπίτια που κατακλύζονταν από τις λάσπες. Όμως η ισορροπία των αγνοουμένων μεγαλώνει με το πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, ένας άνδρας περίπου 60 ετών μεταφέρθηκε με κόκκινο κωδικό στο νοσοκομείο Rizzoli στην Ίσκια. Καταπλακώθηκε από την κατολίσθηση στην Piazza Maio.

Οι αναζητήσεις

Οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με μια αρχική ισορροπία των δυνάμεων της τάξης, θα ήταν περισσότεροι από μια ντουζίνα. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 12 αγνοούμενοι – είπε ο Υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόσι – υπάρχει κάποια δυσκολία στις επιχειρήσεις διάσωσης γιατί οι καιρικές συνθήκες είναι ακόμα πολύ απαιτητικές, αλλά στέλνουμε τόσο δια θαλάσσης όσο και για αεροπορικές . Είμαι σε στενή επαφή με την πρωθυπουργό Γιώργη Μελώνη και με τους υπουργούς. Μια πολύ σοβαρή και εξελισσόμενη κατάσταση που πρέπει να παρακολουθείται.

Διασώστες σε δράση

Οι κατάφεραν, όχι χωρίς λίγη δυσκολία, να φτάσουν στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από την κατολίσθηση όπου υπάρχουν πολλά σπίτια καταπλακωμένα. Περίπου τριακόσιοι είναι εκτοπισμένοι ενώ πολλές οικογένειες είναι απομονωμένες . Στην περιοχή αυτή οι πυροσβέστες και οι άνδρες της Πολιτικής Προστασίας σκάβουν για αναζήτηση αγνοουμένων. Ακριβώς σε αυτή την περιοχή, ανάντη από την Piazza Maio, ζει μια οικογένεια που αποτελείται από πατέρα, μητέρα και δύο παιδιά που αγνοούνται. Λόγω ς, οι θαλάσσιες από την Ίσκια προς τη Νάπολη διακόπηκαν, ενώ τα δρομολόγια από το Pozzuoli είναι εγγυημένα: τα πρώτα συνεργεία διάσωσης για το νησί έφυγαν από εδώ. Το ASL Napoli 2 Nord έχει ενεργοποιήσει το ασθενοφόρο.

 

Σπίτια βυθισμένα στη λάσπη

Υπάρχουν δέκα σπίτια που έχουν κατακλυστεί ολοσχερώς και καταστραφεί από τη λάσπη στη via Celario. Όμως σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν καθηλωμένοι στα σπίτια τους και χωρίς ρεύμα. Πλημμυρισμένα σπίτια στους πρώτους ορόφους, λάσπες στους δρόμους, πολλές αναφορές για παρεμβάσεις της ς και της πυροσβεστικής. Μια ομάδα ανθρώπων κόλλησε μέσα στο ξενοδοχείο Terme Manzi. Η επέμβαση των διασωστών ήταν απαραίτητη για τον απεγκλωβισμό και την απομάκρυνσή τους.

Με πληροφορίες από Terranostranews.it

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση