Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιταλία – Κορωνοϊός: 250 νέοι θάνατοι μέσα σε μία ημέρα
Ιταλία – Κορωνοϊός: 250 νέοι θάνατοι μέσα σε μία ημέρα

Ιταλία – Κορωνοϊός: 250 νέοι θάνατοι μέσα σε μία ημέρα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό χθες (1.016).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από τα 15.113 χθες.

Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258 .

Στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201.

Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.

Λομβαρδία: 146 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο

Ο απολογισμός των νεκρών στην περιοχή της Λομβαρδίας αυξήθηκε σε 890 σήμερα από 744 χθες, ανακοίνωσαν δύο που έχουν πρόσβαση στα σχετικά δεδομένα.

Οι ίδιες τόνισαν ότι τα νέα κρούσματα στην περιοχή που περιλαμβάνει και την οικονομική πρωτεύουσα Μιλάνο αυξήθηκαν κατά 1.095.

Απομένουν επίσης 569 επιχρίσματα που θα πρέπει να αναλυθούν.

Κλείνουν όλες οι εκκλησίες στην

Όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός καρδινάλιος Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπος της Ρώμης.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Επισκόπου ντε Ντονάτις.

Ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

Το μέτρο πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, αναφέροντας όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της πανδημίας Covid-19.

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε σήμερα τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο της μάχης που δίνουν οι αρχές ενάντια στην εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, την ώρα που η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους στη χώρα και καταμετρά περισσότερα από 4.200 κρούσματα.

Στο έκτακτο συμβούλιο, που θα συγκληθεί αύριο,θα εγκριθεί το σχετικό διάταγμα με το οποίο η Ισπανία «θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών», είπε ο Σάντσεθ σε ένα σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 10.000», επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την κινητοποίηση «όλων των οικονομικών, υγειονομικών, δημόσιων και ιδιωτικών, και στρατιωτικών μέσων για την προστασία όλων των πολιτών», εξήγησε ο Σάντσεθ.

«Όμως, η νίκη εξαρτάται από τον καθένα εξ ημών… ο ηρωισμός συνίσταται στο να πλένουμε τα χέρια και να παραμένουμε στα σπίτια μας», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, έκλεισαν τα σύνορα ανάμεσα στο Μαρόκο και τους ισπανικούς θύλακες Θέουτα και Μελίγια από τις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, ανέφεραν οι αρχές.

Η ανακοίνωση ανάγκασε πολλούς Ισπανούς να φύγουν εσπευσμένα από το βασίλειο του Μαρόκου ώστε να μην εγκλωβιστούν.

Τέλος σε γάμους, βαπτίσεις και Θεία Λειτουργία στην Αυστρία

Η από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Μαρτίου, των θείων λειτουργιών και των θρησκευτικών συναθροίσεων στην Αυστρία, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη στη Βιέννη με συμμετοχή του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου και των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους των Εκκλησιών και των Θρησκευτικών Κοινοτήτων στην χώρα.

Η σχετική απόφαση προβλέπει επιπλέον την αναβολή εκκλησιαστικών οικογενειακών τελετών, όπως γάμοι και βαπτίσεις, ενώ από την Αρχιεπισκοπή Βιέννης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ανακοινώθηκε ότι οι θείες λειτουργίες θα εξακολουθήσουν να τελούνται χωρίς κοινό, το οποίο θα μπορεί να τις παρακολουθεί από τα μέσα ενημέρωσης, όπως ραδιόφωνο, τηλε και διαδίκτυο.

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον σήμερα την απαγόρευση επισκέψεων ασθενών στα νοσοκομεία, εξαιρουμένων των μικρών παιδιών, οι οποίες θα ελέγχονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος εκτιμά ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα, που το μεσημέρι ανέρχονταν σε 367.

Από την πλευρά του, ο καγκελάριος έκανε έκκληση για περιορισμό από τους ηλικιωμένους των κοινωνικών επαφών τους για να αποφύγουν τη μόλυνση τους με τον νέο κορονοϊό, ενώ ανακοίνωσε για αύριο την εξαγγελία περαιτέρω μέτρων, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, παραπέμποντας στο γεγονός της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων και του πρώτου θανάτου στην Αυστρία από τον κορονοϊό.

Νωρίτερα, θέλοντας προφανώς να δώσει προσωπικά το “καλό παράδειγμα”, ο είχε ανακοινώσει, ότι, παρά τη στενή επαφή που έχει με τους γονείς του, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικά και δεν θα τους συναντήσει.

Η αρχηγός του μεγαλυτέρου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Σοσιαλδημοκρατικού, Παμέλα Ρέντι-, ζήτησε απόψε την επέκταση των υπηρεσιών Εντατικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη της ενίσχυσης του νοσηλευτικού δυναμικού με τη δημιουργία επιπλέον μονάδων εντατικής θεραπείας σε όλη την Αυστρία, που θα πρέπει να συντονιστεί από την κεντρική, ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση