Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ιταλία: Είκοσι πέντε νεκροί από μετωπική σύγκρουση τρένων
Ιταλία: Είκοσι πέντε νεκροί από μετωπική σύγκρουση τρένων

Ιταλία: Είκοσι πέντε νεκροί από μετωπική σύγκρουση τρένων

Τουλάχιστον είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν όταν δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούσθηκαν μετωπικά στη μέση ενός ελαιώνα σήμερα στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως το σημειώθηκε ενώ τα δύο τρένα κινούνταν σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και Άντρια.

Αεροφωτογραφία δείχνει α να έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής.

Καθεμιά από τις δύο αμαξοστοιχίες αποτελούνταν από τέσσερα α.

«Εργαζόμαστε με δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων για να ανοίξουμε τους συρμούς και να απεγκλωβίσουμε τους επιβάτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ιταλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λούκα Κάρι, τονίζοντας ότι από τα συντρίμμια βγήκε ζωντανό ένα νεαρό αγόρι. «Η επιχείρηση διάσωσης είναι δυσχερής και περιπεπλεγμένη, επειδή το έγινε στη μέση του πουθενά», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. O Τζουζέπε Κοράντο, αξιωματούχος της περιφέρειας, τόνισε ότι τα ανέρχονται σε 25 και απηύθυνε έκκληση για αίμα.

Οι πυροσβέστες, έχοντας εχθρό και τις υψηλές που επικρατούσαν στην περιοχή, όλο το απόγευμα εργάζονταν με σιδηροπρίονα σε μια προσπάθεια να απεγκλωβίσουν το ταχύτερο δυνατό τους τραυματίες από την άμορφη μάζα των σιδερικών, ενώ την ίδια στιγμή ακουγόταν το εκκωφαντικό τραγούδι των τζιτζικιών.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι διέκοψε την επίσκεψή του στη Βόρεια Ιταλία και επέστρεψε στη μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό δυστύχημα, τονίζοντας ότι «τώρα είναι ώρα για δάκρυα», ενώ προσέθεσε ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειες παρά μόνον όταν μάθουμε τι συνέβη», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Την ίδια στιγμή, ο Μάσιμο Ματζίλι, δήμαρχος του Κοράτο, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, επισήμανε ότι η περιοχή μοιάζει σαν να έχει συντριβεί σε αυτήν αερο. Μάλιστα, στον λογαριασμό του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο δήμαρχος Ματζίλι ανάρτησε φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας και από κάτω σχολιάζει: «Η απόλυτη καταστροφή, πραγματικά μοιάζει σαν να έπεσε αερο. Τα σωστικά συνεργεία και τα μέλη της πολιτικής άμυνας βρίσκονται επιτόπου αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλά ».

Το κομμάτι της σιδηροτροχιάς όπου συνέβη το δυστύχημα το διαχειρίζεται μια περιφερειακή σιδηροδρομική εταιρεία, η Ferrotramviaria. Η εταιρεία είναι ιδιωτική σιδηροδρομική επιχείρηση με έδρα το Μπάρι και διαχειρίζεται τις σιδηροτροχιές που συνδέουν την πρωτεύουσα της Πούλια με περιφερειακές πόλεις τόσο στον βορρά όσο και στο αεροδρόμιο της περιοχής και λειτουργεί περίπου 20 ηλεκτροκίνητους σιδηροδρομικούς συρμούς. Η εθνική σιδηροδρομική υπηρεσία Ferrovia dello Stato εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος, ενώ προσέφερε και τα σωστικά συνεργεία που διαθέτει προκειμένου να συμβάλουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών των δύο τρένων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση