Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Εισβολή ακτιβιστών στο αεροδρόμιο Χίθροου
Εισβολή ακτιβιστών στο αεροδρόμιο Χίθροου

Εισβολή ακτιβιστών στο αεροδρόμιο Χίθροου

Πανδαιμόνιο επικράτησε χθες στο Χίθροου της βρετανικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 13 πτήσεις μετά την εισβολή ακτιβιστών σε διάδρομο προσγείωσης.

Οι διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στον διάδρομο προσπαθώντας να διαμαρτυρηθούν κατά της επέκτασης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας. Με το ριψοκίνδυνο εγχείρημά τους, οι διαδηλωτές έθεσαν εν αμφιβόλω τη γενικότερη ασφάλεια του λονδρέζικου αεροδρομίου, το οποίο έχει τη μεγαλύτερη κίνηση στην . Ωστόσο, χρειάστηκαν μόνο μερικά λεπτά για να εισέλθουν από την αφύλακτη περίμετρο του αεροδρομίου και να αποκτήσουν πρόσβαση στον βόρειο διάδρομο προσγείωσης. Οι ακτιβιστές, οι οποίοι ανήκαν στην οργάνωση Plane Stupid, αντιτίθενται στην επέκταση της πολιτικής αεροπορίας και στην κατασκευή τρίτου διαδρόμου προσγείωσης στο Χίθροου, ένα με κόστος περί τα 23 δισεκατομμύρια στερλίνες. Πιστεύουν ότι η επέκταση του αεροδρομίου θα αυξήσει την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, γεγονός που προξενεί ακόμη περισσότερες διαμαρτυρίες. Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν επτά ώρες μετά και έπειτα από την επέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας.
Όπως αναφέρει των Αρχών του βρετανικού αεροδρομίου, «αμφότεροι οι διάδρομοι προσγείωσης του αερολιμένα παρέμειναν λειτουργικοί, αν και καταγράφηκαν πολλές καθυστερήσεις και κάποιες ματαιώσεις ».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση