Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισραήλ: Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας
Ισραήλ: Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκν από την Λωρίδα της ς με στόχο το , οι οποίες ωστόσο δεν «χτύπησαν» την ισραηλινή επικράτεια, σύμφωνα με ενημέρωση του στρατού του .

Αν και δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης για την εκτόξευση των ρουκετών από κάποια στρατιωτική οργάνωση στη Λωρίδα της ς, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, κάλεσε τους Παλαιστίνιους σε νέα «Ιντιφάντα» εναντίον του Ισράηλ, ενισχύοντας τους φόβους για νέες επικίνδυνες εντάσεις στην περιοχή.

Θετικά στο κάλεσμα του Χανιγέ απάντησε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασραλά σε τηλεοπτικό του μήνυμα. «Στηρίζουμε το κάλεσμα για νέα παλαιστινιακή “Ιντιφάντα” και κλιμάκωση της επανάστασης, η οποία είναι η μεγαλύτερη και η πιο σημαντική απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ», δήλωσε χαρακτηριαστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Χαμάς σημείωσε ότι οι πολιτικές του Ισράηλ, οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, μπορούν να αντιμετωπιστούν «μόνο με μία νέα Ιντιφάντα εναντίον της κατοχής».

Οι ενέργειες αυτές έρχονται μια μέρα μετά το αμφιλεγόμενο διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ περί αμερικανικής ς της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Η του θα «θάψει» μια για πάντα την προσπάθεια ειρήνευσης στις Ισραήλ – Παλαιστινίων σχολίασε νωρίτερα ο Χανίγε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση