Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισπανικές εκλογές: Νίκη των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία
Ισπανικές εκλογές: Νίκη των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία

Ισπανικές εκλογές: Νίκη των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία

Με καταμετρημένο το 92% ψήφων, οι Ισπανοί Σοσιαλιστές εξασφαλίζουν 122 έδρες (28,8% των ψήφων) στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών, στις βουλευτικές που διεξήχθησαν στην σήμερα.

Το συντηρητικό Λαϊκό συγκεντρώνει 65 έδρες, (ποσοστό 16,7%) το ακροδεξιό Vox 24 έδρες (με ποσοστό 10,2%), οι κεντροδεξιοί Ciudadanos 57 έδρες (με ποσοστό 15,8%) .Οι Podemos εξασφαλίζουν 42 έδρες επιτυγχάνοντας ποσοστό 14,3%.

Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών, καμία συμμαχία δεν εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα απαιτηθούν συμμαχίες για να αποφευχθεί ένα κοινοβουλευτικό .

Συντριβή στην Καταλωνία και τη Χώρα των Βάσκων για το Λαϊκό

Οπως γράφει η εφημερίδα Ελ Παΐς, τα αποτελέσματα δείχνουν μια μεγάλη πτώση του Λαϊκού Κόμματος, το οποίο από 137 βουλευτές διατηρεί μόνο 67, αν και ο σχηματισμός του Πάμπλο Κασάδο διατηρεί την των δυνάμεων της Δεξιάς. Το Λαϊκό Κόμμα πάντως δεν παίρνει έδρα στη Χώρα των Βάσκων και παίρνει μόνο μια έδρα στην Καταλωνία, στην επαρχία της ς.

Η συμμετοχή

Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ανερχόταν στις 19.00 ώρα ς στο 60,76%, 9,5% μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις εκλογές του και το μεγαλύτερο από το 1993 και εντεύθεν.

Η συμμετοχή στην Καταλονία την ίδια ώρα ανερχόταν σε 64,20%, σχεδόν 18 μονάδες μεγαλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πρόκειται για την τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα 4 ετών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση