Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ισπανικές εκλογές: Νίκη των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία
Ισπανικές εκλογές: Νίκη των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία

Ισπανικές εκλογές: Νίκη των Σοσιαλιστών χωρίς αυτοδυναμία

Με καταμετρημένο το 92% ψήφων, οι Ισπανοί Σοσιαλιστές εξασφαλίζουν 122 έδρες (28,8% των ψήφων) στο κοινοβούλιο των συνολικά 350 εδρών, στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ισπανία σήμερα.

Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει 65 έδρες, (ποσοστό 16,7%) το ακροδεξιό Vox 24 έδρες (με ποσοστό 10,2%), οι κεντροδεξιοί Ciudadanos 57 έδρες (με ποσοστό 15,8%) .Οι Podemos εξασφαλίζουν 42 έδρες επιτυγχάνοντας ποσοστό 14,3%.

Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών, καμία πολιτική συμμαχία δεν εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα απαιτηθούν συμμαχίες για να αποφευχθεί ένα κοινοβουλευτικό αδιέξοδο.

Συντριβή στην και τη Χώρα των Βάσκων για το Λαϊκό Κόμμα

Οπως γράφει η εφημερίδα Ελ Παΐς, τα αποτελέσματα δείχνουν μια μεγάλη πτώση του Λαϊκού Κόμματος, το οποίο από 137 διατηρεί μόνο 67, αν και ο σχηματισμός του Πάμπλο Κασάδο διατηρεί την ηγεσία των δυνάμεων της Δεξιάς. Το Λαϊκό Κόμμα πάντως δεν παίρνει έδρα στη Χώρα των Βάσκων και παίρνει μόνο μια έδρα στην Καταλωνία, στην επαρχία της Βαρκελώνης.

Η συμμετοχή

Το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές ανερχόταν στις 19.00 ώρα Ελλάδας στο 60,76%, 9,5% μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις εκλογές του 2016 και το μεγαλύτερο από το 1993 και εντεύθεν.

Η συμμετοχή στην Καταλονία την ίδια ώρα ανερχόταν σε 64,20%, σχεδόν 18 μονάδες μεγαλύτερη σε σύγκριση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πρόκειται για την τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα 4 ετών.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση