Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισπανία: Υπό περιορισμό ολόκληρη η χώρα λόγω κορωνοϊού
Ισπανία: Υπό περιορισμό ολόκληρη η χώρα λόγω κορωνοϊού

Ισπανία: Υπό περιορισμό ολόκληρη η χώρα λόγω κορωνοϊού

Η ισπανική κυβέρνηση θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει στη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού, προβλέπεται στο προ του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων .

Η κυβέρνηση θα πει ότι όλοι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα α τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο , στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις, αναφέρει το προ.

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους , τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφ της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση