Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισπανία-Βουλευτικές εκλογές: Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές
Ισπανία-Βουλευτικές εκλογές: Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές

Ισπανία-Βουλευτικές εκλογές: Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές

Δεν εξασφαλίζεται αυτοδυναμία

Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές δείχνει της εταιρείας GAD3 στην Ισπανία μετά το κλείσιμο της κάλπης στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα.

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Συντηρητικοί ενώ τρίτο μεγαλύτερο κόμμα αναδεικνύεται το ακροδεξιό VOX.

Σύμφωνα με τη οι Σοσιαλιστές δεν εξασφαλίζουν την αυτοδυναμία.

Οι Ισπανοί επέστρεψαν σήμερα στις κάλπες, για τέταρτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, σε τεταμένο κλίμα εξαιτίας της κρίσης στην και της ανόδου της άκρας δεξιάς που διατείνεται ότι θα την επιλύσει με αποφασιστικό τρόπο.

Έξι μήνες μετά τις βουλευτικές του Απριλίου, στις οποίες επικράτησε μεν, αλλά χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ο σοσιαλιστής πρωθ Πέδρο Σάντσεθ ζήτησε από 37 εκατ. εκατ. ψηφοφόρους να του δώσουν σαφή εντολή για να τερματιστεί η αστάθεια που βιώνει η Ισπανία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο όλες οι δημοσκοπήσεις άφηναν να εννοηθεί ότι δεν θα το πετύχει αυτό και ότι, ακόμα κι αν κερδίσει πάλι, θα πρέπει να αρκεστεί σε μια μειοψηφίας και να διαπραγματεύεται τη στήριξη του Κοινοβουλίου κατά περίπτωση για την υιοθέτηση ενός προϋπολογισμού ή την ψήφιση νόμων.

Η Ισπανία προσπαθεί να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση από το 2015, όταν ισχυροποιήθηκαν νέα από τη ύστερα από δεκαετίες κατά τις οποίες η διακυβέρνηση της χς εναλλασσόταν μεταξύ των Σοσιαλιστών και του Λαϊκού Κόμματος (PP).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση