Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισπανία-Βουλευτικές εκλογές: Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές
Ισπανία-Βουλευτικές εκλογές: Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές

Ισπανία-Βουλευτικές εκλογές: Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές

Δεν εξασφαλίζεται

Προβάδισμα για τους Σοσιαλιστές δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας GAD3 στην μετά το κλείσιμο της κάλπης στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα.

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι Συντηρητικοί ενώ τρίτο μεγαλύτερο κόμμα αναδεικνύεται το ακροδεξιό VOX.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση οι Σοσιαλιστές δεν εξασφαλίζουν την .

Οι Ισπανοί επέστρεψαν σήμερα στις , για τέταρτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, σε τεταμένο κλίμα εξαιτίας της κρίσης στην Καταλωνία και της ανόδου της άκρας δεξιάς που διατείνεται ότι θα την επιλύσει με αποφασιστικό τρόπο.

Έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, στις οποίες επικράτησε μεν, αλλά χωρίς να εξασφαλίσει αυτοδυναμία, ο σοσιαλιστής πρωθ ζήτησε από 37 εκατ. εκατ. ψηφοφόρους να του δώσουν σαφή εντολή για να τερματιστεί η πολιτική αστάθεια που βιώνει η τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο όλες οι δημοσκοπήσεις άφηναν να εννοηθεί ότι δεν θα το πετύχει αυτό και ότι, ακόμα κι αν κερδίσει πάλι, θα πρέπει να αρκεστεί σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και να διαπραγματεύεται τη στήριξη του Κοινοβουλίου κατά περίπτωση για την υιοθέτηση ενός προϋπολογισμού ή την ψήφιση νόμων.

Η Ισπανία προσπαθεί να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση από το 2015, όταν ισχυροποιήθηκαν νέα από τη ύστερα από δεκαετίες κατά τις οποίες η διακυβέρνηση της χώρας εναλλασσόταν μεταξύ των Σοσιαλιστών και του Λαϊκού τος (PP).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση