Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισπανία: Σε δίκη το Λαϊκό Κόμμα για παρακώλυση της δικαιοσύνης
Ισπανία: Σε δίκη το Λαϊκό Κόμμα για παρακώλυση της δικαιοσύνης

Ισπανία: Σε δίκη το Λαϊκό Κόμμα για παρακώλυση της δικαιοσύνης

Το (PP), στελέχη του οποίου συγκροτούν την της Ισπανίας, θα παραπεμφθεί σε δίκη για την καταστροφή δύο φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούσε ένας πρώην ταμίας του, ο οποίος ήδη δικάζεται για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των μαύρων κομματικών ταμείων, ανακοίνωσε την Τρίτη δικαστήριο της ς.

Το PP προσάγεται σε δίκη ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, όπως και η νέα ταμίας του κόμματος Κάρμεν αβάρο, με την κατηγορία της απόπειρας παρακώλυσης της δικαιοσύνης και την καταστροφή δύο λάπτοπ στους σκληρούς δίσκους των οποίων πιθανόν περιέχονταν σημαντικά στοιχεία.

Ήδη δικάζονται έξι μέλη του PP, περιλαμομένου του πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας, για σύσταση και συμμορία, πλαστογράφηση λογαριασμών, αθέμιτη χρήση επιρροής και φορολογικά αδικήματα.

Ο Μπάρθενας έχει παραδεχθεί πως οι δύο υπο που αναφέρονται στη δικαστική απόφαση με την οποία το PP και η αβάρο προσάγονται σε δίκη ανήκαν στον ίδιο όταν ήταν ταμίας του κόμματος.

Μια εκπρόσωπος του κόμματος της ισπανικής δεξιάς απέφυγε σήμερα να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση. Το κόμμα απορρίπτει τις κατηγορίες εναντίον του για διαφθορά. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει προσπαθήσει να αποκαθάρει την εικόνα του, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων διαφθοράς.

Η αγανάκτηση των πολιτών για τις υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες ενεπλάκησαν τόσο το PP όσο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στην ανάδειξη νέων κομμάτων και στο πολιτικό αδιέξοδο μετά τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Παρά τη σκιά των υποθέσεων διαφθοράς που σήμαναν την απώλεια 2,5 εκατ. ψήφων στις τοπικές και τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, το PP του Ραχόι αύξησε κατά 13 τις έδρες του στις νέες, επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Καθώς όμως δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 176 εδρών επί του συνόλου των 350 στην κάτω , ο Μαριάνο Ραχόι διεξάγει διαπραγματεύσεις με άλλα κόμματα με στόχο να υπάρξει συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, υπάλληλοι του PP έσβησαν και κατέστρεψαν τους σκληρούς δίσκους των δύο λάπτοπ, αφού απαγορεύθηκε στον Μπάρθενας η είσοδος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη στις αρχές του 2013.

Πέραν του κόμματος και της Ναβάρο, ενώπιον της δικαιοσύνης προσάγονται ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του PP Αλμπέρτο Ντουράν και ο πληροφορικός Χοσέ Μανουέλ Μορένο.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση