Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισπανία: Πυρκαγιά κατέστρεψε τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης
Ισπανία: Πυρκαγιά κατέστρεψε τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Ισπανία: Πυρκαγιά κατέστρεψε τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης

Πυρκγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην κοινότητα Κουαλέντρο της αλικίας, στη βορειοδυτική , καταστρέφοντας τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

“Σύμφωνα με τις τελευταίες προσωρινές εκτιμήσεις, 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης καταστράφηκαν και συνεπώς αυτή είναι η πρώτη μεγάλη δασική της χρονιάς στη αλικία”, υπογράμμισε το τοπικό περιβαλλοντικό συμβούλιο.

Το ισπανικό υπουργείο Γεωργίας έστειλε εννέα αεροπλάνα στο σημείο αυτό, μεταξύ των οποίων έξι Canadair και πυροσβεστών ειδική για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών ως ενισχύσεις.

Χθες αργά το απόγευμα, επτά πυρκαγιές ήταν ακόμα ενεργές στην , από τις οποίες τρεις στη Γαλικία, μία στην Καντάμπρια, μια στην Καστίλη και Λεόν, μια στην Καταλονία και μια στην Εξτρεμαδούρα.

Το ισπανικό υπουργείο παρενέβη επίσης χθες σε δύο πυρκαγιές στην , στα της βορειοδυτικής επαρχίας Θαμόρα.

Η επαρχία Ουρένσε, όπου βρίσκεται η Κουαλέντρο, είναι η πλέον πληγείσα στην Ισπανία για την περίοδο 2001-2013 με περισσότερα από 1.600.000 στρέμματα να έχουν καεί στα 15 εκατομμύρια στρέμματα στη χώρα, σύμφωνα με το ίδρυμα ς των πολιτών CIVIO.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση