Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισπανία: Επίθεση 17χρονου στον Ραχόι
Ισπανία: Επίθεση 17χρονου στον Ραχόι

Ισπανία: Επίθεση 17χρονου στον Ραχόι

O πρωθυπουργός της Ισπνίς Μαριάνο δέχτηκε μια γροθιά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποιεί, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ς, στη γενέτειρά του, τη Γαλικία, όπως καταγράφηκε στα πλάνα που μετέδωσαν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο 60χρονος πρωθυπουργός δεν τραυματίστηκε, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος τύπου του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ωστόσο εμφανίστηκε αργότερα με ένα κατακόκκινο σημάδι στο πρόσωπό του.

Ο νεαρός γρονθοκόπησε με τον στο κεφάλι με αποτέλεσμα να του βγουν τα γυαλιά που φορούσε, ενώ περπατούσε στους ς της πόλης Ποντεβέδρα. Ο νεαρός, που είναι ανήλικος, συνελήφθη, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ο δράστης στεκόταν δίπλα στον Ραχόι και τον χτύπησε ξαφνικά, αιφνιδιάζοντας τον Ισπανό πρωθυπουργό.

Ο Ραχόι συνέχισε πάντως κανονικά το πρόγραμμά του μετά το περιστατικό.

Αργότερα έστειλε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με το οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του και τους καθησύχασε.

«Είμαι καλά και κατευθύνομαι προς μια συγκέντρωση στην Λα Κορούνια» έγραψε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Μηνύματα συάστασης έστειλαν και οι αντίπαλοι του , όπως επισήμανε το κόμμα των Πολιτών (Ciudadanos).

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο εκτιμάται πως μπορεί να μην καταφέρει να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει από το 2011.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση