Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισπανία: «Μπλόκο» του Συνταγματικού Δικαστηρίου στη συνεδρίαση ανεξαρτησίας του καταλανικού κοινοβουλίου
Ισπανία: «Μπλόκο» του Συνταγματικού Δικαστηρίου στη συνεδρίαση ανεξαρτησίας του καταλανικού κοινοβουλίου

Ισπανία: «Μπλόκο» του Συνταγματικού Δικαστηρίου στη συνεδρίαση ανεξαρτησίας του καταλανικού κοινοβουλίου

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας απαγόρευσε τη διεξ την συνεδρίασης του καταλανικού κοινοβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, στην οποία αναμενόταν να κηρυχθεί η ανεξαρτησία της ισπανικής περιφέρειας και η μονομερής μετατροπή της σε ανεξάρτητο . Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι μία τέτοια μονομερής κίνηση θα συνιστούσε « του συντάγματος».

ωρίτερα, ο Ισπανός πρωθυπουργός προειδοποίησε την περιφερειακή καταλανική να μην προχωρήσει στην κήρυξη ανεξαρτησίας, για την οποία έκανε λόγο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο ηγέτης της Καταλωνίας, Κάρλες Πουτζδεμόν. Μάλιστα, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφ Bild, o τελευταίος δήλωσε ότι ήδη νιώθει «πρόεδρος μίας ελέυθερης χώρας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μία σημαντική απόφαση», τονίζοντας τη βεβαιότητα του «ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό της χώρας μας, όταν οι της Καταλωνίας θα χρειαστεί να εφαρμόσουν τα του δημοψηφίσματος».

Η κίνηση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να «μπλοκάρει» την επίμαχη συνεδρίαση, προήλθε μετά από ένσταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλωνίας, το οποίο αντιτίθεται στην προοπτική απόσχισης, και όχι από την κεντρική της Μαδρίτης. Σύμφωνα με το δικαστήριο, αν λάβει χώρα η συνεδρίαση και κηρυχθεί η ανεξαρτησία, θα παραβιαστούν τα δικαιώματα των βουλευτών του κόμματος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση