Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το ISIS προειδοποιεί με νέες επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Το ISIS προειδοποιεί με νέες επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Το ISIS προειδοποιεί με νέες επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Με νέες εναντίον ανθρώπων που θα γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά σε διάφορα μέρη του κόσμου προειδοποιεί το .

Το προπαγανδιστικό βίντεο, διάρκειας περίπου οκτώ λεπτών, που δόθηκε στη από το παρακλάδι της οργάνωσης στη , δείχνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και σαμπάνια να πέφτει σε ένα ποτήρι ενώ ακούγονται οι φωνές κόσμου που διασκεδάζει, καθώς μετρούν αντίστροφα για την έλευση της νέας χρονιάς.

Ωστόσο, στη συνέχεια αντί να ακολουθήσουν πανηγυρισμοί και ευχές για το ακούγεται μια ανδρική φωνή να λέει «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», σε συνδυασμό με κραυγές ανθρώπων που πέφτουν τα τρομοκρατικής επίθεσης.

Μέσω του βίντεο απευθύνεται κάλεσμα προς τους υποστηρικτές του ISIS να εκμεταλλευτούν τις μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων που θα βρίσκονται υπό την επήρρεια , για να σπείρουν τον θάνατο και την καταστροφή.

Ειδικότερα, οι μαχητές της οργάνωσης παρακινούνται να επιτεθούν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εκκλησίες και χριστουγεννιάτικες αγορές ενώ οι τρομοκράτες βάζουν στο στόχαστρό τους μέχρι και τον πάπα Φραγκίσκο.

Σημειώνεται ότι χώρες όπως η αλλία, η ερμανία, η και η Σουηδία είναι μεταξύ αυτών που βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ έχουν εκδοθεί και ταξιδιωτικές οδηγίες για όσους πρόκειται να επισκεφτούν τους συγκεκριμένους προορισμούς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση