Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ισημερινός: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό 7,8 R
Ισημερινός: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό 7,8 R

Ισημερινός: Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό 7,8 R

Με μηχνήμτα αλλά και με γυμνά χέρια, διασώστες και κάτοικοι του Ισημερινού αναζητούν απεγνωσμένα στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χ και ισοπέδωσε ολόκληρες πόλεις. Το πρωί της Δευτέρας είχαν διαπιστωθεί 272 νεκροί και περισσότεροι από 2.000 τραυματίες.

Μετά την πρώτη δόνηση, καταγράφηκαν 189 μετασεισμοί, κυρίως στην περιοχή του Πεδερνάλες.

“Η άμεση προτεραιότητά μας είναι να σώσουμε ανθρώπους (παγιδευμένους) στα χαλάσματα. Όλα μπορούν να ξαναχτιστούν αλλά οι ζωές δεν ανακτώνται και αυτό πονάει περισσότερο”, έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα που επιστρέφει εσπευσμένα στη χ από την .

Περισσότερο έχουν πληγεί οι παράκτιες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και ιδίως το Πεδερνάλες, μια γραφική, τουριστική πόλη με παραλίες και φοίνικες. Το μεγαλύτερο μέρος της έχει ισοπεδωθεί.

“Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι σε διάφορα σημεία και ξεκινάμε τις διάσωσης”, είπε ο αντιπρόεδρος Χόρχε κλας πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στην περιοχή. Έξι επαρχίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φέρεται ότι δείχνει την είσοδο του Πεδερνάλες: έναν δρόμο που έχει ανοίξει στη μέση, με τα συντρίμμια ενός αυτοκινήτου στη μέση και ανθρώπους που στέκονται από πίσω. Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Televicentro μετέδωσε ένα ρεπορτάζ από το Πεδερνάλες, όπου οι ντόπιοι, χρησιμοποιώντας ένα μικρό , προσπαθούν να απομακρύνουν τα χαλάσματα και ψάχνουν με γυμνά χέρια για .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση